4 Μαρτίου 2013

Γιατί αποθέωσαν οι Πασοκοι τον Γιώργο όταν μπήκε στο συνέδριο

1 σχόλια

Όταν ακούστηκαν τα συνθήματα προς τον Γιώργο Παπανδρέου Νάτος ο πρωθυπουργός , η κάποιοι σύνεδροι που του έλεγαν μίλα πρόεδρε, γιατί δεν μιλάς πέστα όλα, κατά την είσοδο το στο στάδιο ειρήνης και φιλίας, ο κάθε άνθρωπος θα αναλογίστηκε: αν δεν μας είχε κάνει τόσα που έκανε ως πρωθυπουργός με το ΔΝΤ τότε πως θα τον υποδεχόντουσαν οι σύνεδροι; Θα του έστρωναν βάγια …;

Και όμως η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι σύνεδροι που τον καταχειροκροτούσαν θα τη ζήλευε λογικά στις μέρες μας ο κάθε αρχηγός. Ο κ. Βενιζέλος πρώτος που όταν άρχισε το συνέδριο, οι δικοί του άνθρωποι, όχι κάποιοι άλλοι εσωκομματικοί αντίπαλοι, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να περάσει απαρατήρητος την ώρα που ανέβαινε στο Βήμα. Ακόμη σχολιάζουν στους διαδρόμους το τι προηγήθηκε.
Αντίθετα , ο κ. Παπανδρέου,με τα τόσα και τόσα και το επώνυμο παραμένει ακόμη ριζωμένο στο DNA όχι μόνο του κάθε συνέδρου και πασοκου, αλλά σε πολλούς Έλληνες ακόμη. Ο κ. Παπανδρέου είχε συγκινηθεί από την υποδοχή. Δεν το περίμενε είναι αλήθεια. Φοβήθηκε στην αρχή γιατί από τις πρώτες αντιδράσεις δεν κατάλαβε από τον μεγάλο θόρυβο στους διαδρόμους του σταδίου , αν ήταν θετικές ή αρνητικές. Γρήγορα όμως όταν άκουσε το σύνθημα , Νάτος ο πρωθυπουργός η ματιά του άστραψε, του έφυγε το άγχος και η αγωνία. Μέχρι να πάει στη θέση του να καθίσει , όλο το στάδιο ήταν όρθιο. Ένας έλειπε ο κ. Βενιζέλος που τα έβλεπε όλα αυτά μέσα από το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης και λογικό ήταν ο άνθρωπος να αναρωτηθεί. Γιατί; Καλωσόρισε το Γιώργο βέβαια λίγο μετά λέγοντας του, πως χάρηκε που ήταν σήμερα (σ.σ χθες) εκεί.
Όλα αυτά φυσικά δεν χωρούν σε μικροπρέπειες. Δεν μπορούν για παράδειγμα η μεν να κατηγορούν τους δε, ότι η ΕΡΤ δεν έδωσε τα πλάνα υποδοχής του Γιώργου περιμένοντας πρώτα την ομιλία του Βενιζέλου. Ίσως καλά έκανε διότι θεσμικά ο Βενιζέλος προηγείτο , το ίδιο θα έκανε και ο Γιώργος αν ήταν αυτός στη θέση του, θα έδινε προτεραιότητα. Το τι κάνουν οι πέριξ των αρχηγών είναι γνωστό. Ωστόσο όμως το αποτέλεσμα μετράει. Ποιος κέρδισε με το μέρος του όλες τις συζητήσεις παντού; Στο λεωφορείο, στο μετρό, στο ταξί, στα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις αύριο και οι εφημερίδες; Ο Γιώργος. Γιατί έχει το όνομα , έχει τη χάρη και δυστυχώς ή ευτυχώς οι Έλληνες εύκολα συγχωρούν και ξεχνούν. Ο Γιώργος περισσότερο γρήγορα ανάρρωσε πολιτικά. Από τώρα και στο εξής οι δικοί του θα αναθαρέψουν. Ήταν ένα βάπτισμα εκ νέου στη κωλυμβήθρα του ξεπλύματος των αμαρτιών και γι αυτο τώρα ανοίγει το παιχνίδι.
http://egiakoumis.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιακουμη, και εσενα θα σου περασει και αν θελεις να γινει γρηγορα να πιεις λιγο ξυδι ΤΟΠ νεας εσοδιας.

Δημοσίευση σχολίου