21 Απριλίου 2013

Η δίκη της Χούντας

0 σχόλια

Η Δίκη της ΧούνταςΗ Δίκη της Χούντας
“ Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη δίκη των υπευθύνων της επιβολής της ξενοκίνητης δικτατορίας και της προδοσίας της Κύπρου ”
Το Periodista στην παρούσα συγκυρία που τα χουντικά απομεινάρια ελέω κρίσης έχουν βγει από τους υπονόμους της ιστορίας στην επιφάνεια, επιδιώκοντας να πάρουν ρεβάνς για την ατιμωτική τιμωρία της περιθωριοποίησης που τους επέβαλε ο ελληνικός λαός για την προδοτική τους στάση, προβάλλει το ντοκιμαντέρ "Η δίκη της Χούντας. Κορυδαλλός 1975".

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο γυρίστηκε το 1981 αναφέρεται με  ντοκουμέντα στη δίκη των πρωταίτιων της αμερικανοκίνητης Χούντας των Συνταγματαρχών, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τη δίκη των πραξικοπηματιών και ιστορική αναδρομή για το πως έφθασε η Ελλάδα από τη δικτατορία του Μεταξά στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και στη συνέχεια στην τραγωδία της Κύπρου. 

Από τον φακό της ταινίας περνάνε σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές εκείνης της ταραγμένης περιόδου όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη και πολλοί άλλοι.  Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Θεοδόση Θεοδοσόπουλο. Η μουσική είναι του Γιώργου Γιαννουλάτου με βασική ερμηνεύτρια την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου