Μία νέα πρόταση προς τη ΔΗΜΑΡ - μόνο που αυτήν τη φορά πέρασε στα ψιλά λόγω των εσωκομματικών ζητημάτων του ΠΑΣΟΚ - διατύπωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Όπως επισημαίνουν «Τα Νέα» η πρόταση αφορούσε πρωτίστως τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές και συνοδεύτηκε από την παρότρυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την Αγίου Κωνσταντίνου να συμπλεύσει με την Ιπποκράτους και στον δρόμο προς την ευρωπαϊκή της έκφραση (!).
«Οποια πολιτική δύναμη στην Ελλάδα θέλει να ασχοληθεί με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, θεωρεί ότι εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και την πλατφόρμα του, πρέπει να είναι μαζί μας εάν θέλουμε να είμαστε συνεπείς και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους. Τα άλλα είναι τεχνητές διαιρέσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτε και δεν δημιουργούν μία νέα δυναμική» είπε με νόημα.
Ο Βενιζέλος έχει ενεργοποιήσει το πολιτικό του ρολόι, το οποίο όμως λειτουργεί εν προκειμένω ως χρονόμετρο μετρώντας αντίστροφα. Ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι ευρωεκλογές, οι οποίες αν τελικά διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές θα στείλουν σημαντικά πολιτικά μηνύματα.
Στην Ιπποκράτους βέβαια, χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σημαντική τη διασαφήνιση των προθέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Πρέπει να καταλάβουν ότι νομοτελειακά πρέπει να συνεργαστούμε» λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν στην αναγκαιότητα της πολιτικής σύγκλισης των δύο χώρων. Οπως επισημαίνουν η ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο του 2014 δεν θα έχει πολλές επιλογές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Θα απορρίψουν τον Μπουτάρη, τον Καμίνη, τον Σγουρό;» διερωτώνται, τονίζοντας ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στον σχεδιασμό του για την Κεντροαριστερά είτε με τη ΔΗΜΑΡ είτε χωρίς αυτήν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα επιδιώξει τη συστράτευση με όσα κόμματα ή φορείς το επιθυμούν «χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς». Αρα, η πρόταση για συνεργασία θα επεκταθεί ακόμη και στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου ή τη Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου, αλλά και τις άλλες κινήσεις της Κεντροαριστεράς με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει διάλογο.
Το σενάριο, εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες, είναι ο επικεφαλής του κεντροαριστερού σχηματισμού να εκλεγεί με ανοιχτές διαδικασίες που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. «Υπάρχουν τουλάχιστον 6-7 πρόσωπα που θα μπορούσαν να βγουν μπροστά. Θα μπορούσαν να είναι και από την ακαδημαϊκή κοινότητα» λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μία πλατφόρμα στην οποία θα συναινέσουν όλοι οι συμμετέχοντες.
Και για να το ξεκαθαρίζουμε, όσοι έφυγαν απο το ΠΑΣΟΚ για να φτιάξουν το δικό του μαγαζί και παραμαγαζο θα συνεργαστούν, κατά τον ρουν των γεγονότων, ώστε να αναδείξουν έναν άλλο επικεφαλής ακαδημαϊκό....
Και ...πότε τέθηκε αυτό το ζητημα στο πρόσφατο συνέδριο και συναίνεσε η Βάση;
Και.... γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες ένα αραιό συνοθύλευμα αμφιβόλου διάρκειας;
Και....γιατί μυρίζει να "φάει" πάλι πόρτα ο Βενιζέλος από τον Κουβέλη;
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου