21 Απριλίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ...

0 σχόλια

Ο Αργεντινός Πάπας Φραγκίσκος ο Α’ δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί «με προσοχή» και με «βαθιά ανησυχία» τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, και την κρίση που έχει δημιουργηθεί μετά την αμφισβητούμενη εκλογή του Νικολάς Μαδούρο...
«Παρακολουθώ τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, με προσοχή, με μεγάλη ανησυχία, με προσευχές και με την ελπίδα ότι θα αναζητηθούν και θα βρεθούν τα ειρηνικά μέσα για να ξεπεραστεί αυτή η στιγμή της σοβαρής δυσκολίας που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε ο Πάπας μετά την προσευχή της Regina Caeli στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

«Καλώ τον αγαπητό λαό της Βενεζουέλας, και ιδιαίτερα τους υπευθύνους για τους θεσμούς και τη χάραξη πολιτικής να απορρίψουν σθεναρά τη βία και να καθιερώσουν ένα διάλογο που θα βασίζεται στην αλήθεια, την αμοιβαία αναγνώριση στην αναζήτηση του κοινού καλού και την αγάπη για το έθνος», τόνισε ο Πάπας.

Ο Ποντίφικας κάλεσε τέλος τους πιστούς «να προσευχηθούν και να εργαστούν για τη συμφιλίωση και την ειρήνη».

Νικητής των εκλογών με μικρό όμως προβάδισμα της τάξης του 1,8%, ο κ. Μαδούρο κάλεσε τους αντιπάλους του σε διάλογο μετά από τις βίαιες διαδηλώσεις που προκάλεσαν οκτώ νεκρούς και εξήντα τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου