11 Μαΐου 2013

Ποινικές ευθύνες σε όλους τους ρατσιστές. Τελεία.

0 σχόλια
Γράφει ο Καθηγητής :

Να μην αργήσει ούτε στιγμή το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.


Για όσους δεν γνωρίζουν η πρόταση νόμου περιλάμβανε μία σειρά καινοτόμων διατάξεων, οι οποίες, όπως δείχνει και η πρόσφατη συγκυρία, με την έξαρση των ρατσιστικών εγκλημάτων βίας, είναι απολύτως απαραίτητες, όχι μόνο για την προστασία των αλλοδαπών και μη θυμάτων τέτοιων εγκλημάτων αλλά και για την αντιμετώπιση της διάχυτης βίας και σοβαρής εγκληματικότητας κάθε είδους, αλλά και για τη διαφύλαξη του κύρους των δημοσίων θεσμών.

Τέτοιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αποσκοπούσαν  στην διευκόλυνση της πρόσβασης αλλοδαπών θυμάτων και ουσιωδών μαρτύρων σοβαρών εγκλημάτων στη δικαιοσύνη, με την υπό προϋποθέσεις και κατόπιν διάταξης Εισαγγελέα χορήγηση σε αυτούς άδειας διαμονής, την αναστολή της απέλασής τους και της διαδικασίας επιστροφής τους.

Παλία ήμουν της άποψης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το εν λόγω ζήτημα,όπως τουλάχιστον την εξέφρασε σε πρόσφατη αντιναζιστική εκφήλωση την 21 Απριλίου σε μια εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, οτι δηλαδή  η Χρυσή Αυφή και οι ναζιστικές συμπεριφορές θα αντιμετωπισθούν με την πάροδο του χρόνου, και την οικονομική ανάπτυξη. Όντως αυτό ίσως είναι η καλύτερη λύση και πιο γενική λύση.

Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Η κοινωνιά πιέζεται και η δράση της Χρυσής Αυγής χειροτερεύει. Τα παιδάκια που ζωγράφιζαν λαμπάδες Χρυσής Αυγής για το Πάσχα ήταν το αποκορύφωμα.

 Αν και ήμουν κατά της πρότασης Βενιζέλου για την Χ.Αυγή ώστε να βγεί εκτός Νόμου, θεωρώ οτι το νομοσχέδιο αυτό είναι τουλάχιστον απαραίτητο, για την ομαλή λειτουργία κάποιων βασικών μας δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Πρέπει να πούμε ένα Μεγάλο Μπράβο στον Βαγγέλη Βενιζέλο που επέμενε απο την αρχή για το Νομοσχέδιο ώστε να περιοριστεί δραστικά η η Χρυσή Αυγή και η πρακτικές της.

Ναι περιορισμός των ρατσιστικών διαθέσεων και συμπεριφορώνω  απο όλους.
Εκπτωτοι οι πολιτικοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις.
Ποινικές ευθύνες σε όλους τους ρατσιστές.
Είναι η σωστή οδός.
Το αν χρειάζεται η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός Νόμου είναι άλλη κουβέντα - ίσως μεταγενέστερη.


Είμαι  υπέρ του Νομοσχεδίου, και απαιτώ να έρθει προς ψήφιση το συντομότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου