16 Μαΐου 2013

«Τον μαχαίρωνα παντού στα «τυφλά» και τον πέταξα στο χωράφι!»

0 σχόλια
«Τον μαχαίρωνα παντού στα «τυφλά» και τον πέταξα στο χωράφι!»

Μετανιωμένος εμφανίστηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς ο 20χρονος  Ολλανδός ανιματέρ που μακέλεψε το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία!

Επί ώρες κατέθετε στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας στους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου μέχρι να καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες,  να ζητήσει συγνώμη και να δηλώσει μετανιωμένος για την άθλια πράξη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος, που κατέθεσε χωρίς δικηγόρο αφού δεν έχει και αναμένεται να του οριστεί σήμερα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό στους αστυνομικούς όλα όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα στο ξενοδοχείο του Ανισαρά στη Χερσόνησο Κρήτης και που έστειλαν μία ανάσα από το θάνατο το 12χρονο αγόρι που ήρθε στη χώρα μας για λίγες ώρες χαλάρωσης και ξενοιασιάς με τη μητέρα του.
Νόμιζα ότι τον σκότωσα ...
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το prismanews.gr  ο 20χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι η τσάντα με το λάπ τοπ και το κινητό του μικρού Ρώσου έφτασε στα χέρια του από άλλον πελάτη του ξενοδοχείου που τη βρήκε κάπου παρατημένη.

Του την έδωσε λοιπόν για να την παραδώσει στη ρεσεψιόν. Εκείνος όμως, όπως ομολόγησε, άλλαξε γνώμη και θέλησε να κρατήσει την τσάντα για τον εαυτό του. Έτσι απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε προς το σκοτεινό πάρκινγκ. Κάπου εκεί όμως, όπως είπε στην κατάθεση του, τον είδε ο πιτσιρικάς ο οποίος έψαχνε την τσάντα με τα πράγματα του. Είδε την τσάντα και του τη ζήτησε.
Τότε ο 20χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, τον πήρε αγκαλιά στο σκοτάδι και προσπάθησε να τον παραπλανήσει και να τον πείσει ότι δεν ήταν η δική του τσάντα. Ο 12χρονος όμως δεν πείθονταν. Κάποια στιγμή, μέσα στο σκοτάδι, άπλωσε το χέρι του να πάρει την τσάντα από το χέρι του ανιματέρ και τότε εκείνος τράβηξε ένα μαχαίρι και άρχισε να το καρφώνει στο σώμα του μικρού.
“Το χτυπούσα και δεν έβλεπα που. Ήταν σκοτεινά. Νόμιζα ότι τον σκότωσα. Είχα την εντύπωση ότι τον σκότωσα! Τον τράβηξα σε μία άκρη, και τον άφησα εκεί. Έφυγα. Πήγα και φύλαξα τα πράγματα για να μην τα βρει κανείς και στη συνέχεια γύρισα στο ξενοδοχείο, έπλυνα το μαχαίρι και το φύλαξα στην πυροσβεστική φωλιά του συνεδριακού κέντρου. Επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.” είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ο 20χρονος κλόουν!
Ο Ολλανδός στην κατάθεση του ομολογεί ότι όταν έφτασε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας το παιδί συμμετείχε και εκείνος στις έρευνες για να μην υποψιαστεί κανείς τίποτα και όταν έφτασε 12 τα μεσάνυχτα σχόλασε και πήγε προς το δωμάτιο του από την παραλιακή του Ανισαρά. Πέρασε να πάρει τα πράγματα από εκεί που τα είχε κρύψει, φοβήθηκε, τα ξαναφύλαξε και όταν επέστρεψε να τα πάρει από το πρανές του δρόμου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και η ιστορία πήρε το δρόμο της .. Η κατάθεση του 20χρονου κατέληξε σε μία δήλωση μεταμέλειας ...
Χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη ο 12χρονος
Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η χειρουργική επέμβαση του 12χρονου Ρώσου που έπεσε θύμα μιας πρωτοφανούς αγριότητας επίθεσης μια ημέρα νωρίτερα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη, δεχόμενος 22τραύματα  από μαχαίρι από αλλοδαπό εργαζόμενο του ξενοδοχείου.
Έπειτα από μια πολύωρη επέμβαση που διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες, ο μικρός ασθενής μεταφέρθηκε και πάλι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου και θα παραμείνει τα επόμενα δύο 24ωρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των νευροχειρουργών, οι βλάβες στη σπονδυλική στήλη του 12χρονου είναι πιο εκτεταμένες από αυτές που εκτιμήθηκαν αρχικά, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την όποια πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας του. Το θετικό είναι πως το αγόρι είναι αιμοδυναμικά σταθερό και πως η κατάστασή του παρότι σοβαρή δεν εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του.
Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα -αλλά πολύ βαρύ- από τα 22 τραύματα που τελικά διαγνώστηκαν και καταγράφηκαν στο θώρακα, τα κάτω άκρα και την πλάτη του 12χρονου από την κλινική εξέταση των ειδικών.
Τα μη ορατά, αλλά αναμφίβολα βαρύτατα τραύματα που φέρει η μητέρα του παιδιού προσπαθούν από την πλευρά τους να αντιμετωπίσουν οι ειδικοί του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το οποίο, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, έστειλε αμέσως ψυχολόγους για τη στήριξή της. Το έργο τους υλοποιείται χάρη στους διερμηνείς που διέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Τον 12χρονο επισκέφθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, λίγη ώρα πριν μεταφερθεί στα χειρουργεία και αρχίσει η προετοιμασία για τη λεπτή επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του στη μητέρα του παιδιού για το συμβάν και τη διαβεβαίωσε ότι το ΕΣΥ θα προστατεύσει την υγεία του παιδιού της, όπως πράττει για κάθε ασθενή, Έλληνα ή αλλοδαπό.
«Θα παρασχεθεί όλη η αναγκαία φροντίδα, ούτως ώστε να προστατευθεί η υγεία του παιδιού. Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί, είτε αφορά Έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή προσφέρει τη φροντίδα και τις υπηρεσίες του» δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος, εξερχόμενος του νοσοκομείου.
Τον υπουργό συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, και ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου, κ. Χάρη Τομπούλογλου.
Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου