16 Μαΐου 2013

«Νίκη» Ρουπακιώτη στα σημεία

0 σχόλια
Έχασε για λίγο το δρόμο, αλλά τελικά έφθασε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε συντάξει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είχε προκαλέσει κυβερνητική αναταραχή μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου.

 «Νίκη» Ρουπακιώτη στα σημεία

Κατατέθηκε, τελικώς, στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κοινοβουλίου για επεξεργασία το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη για την αντιρατσιστική βία.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, δημοσιεύματα ήθελαν το πρωθυπουργικό γραφείο να επιστρέφει το σχέδιο νόμου στον κ. Ρουπακιώτη για διορθώσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίσθηκε αρχικά ανυποχώρητος, μια και είχε προαναγγείλει ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, 10 Μαΐου.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος, ως γνωστόν, αποτελεί προσωπική του επιλογή.

Βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τα επίμαχα άρθρα, που αφορούν κυρίως τον προσδιορισμό της αντιρατσιστικής συμπεριφοράς βουλευτών και οι ποινές που επισύρει.

Ύστερα από τις συζητήσεις και σε συνεννόηση, προφανώς, με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, το Μαξίμου άναψε το «πράσινο φως».

Έτσι, έστω και με καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας, το ν/σ εισέρχεται στο Κοινοβούλιο, όπου θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της 21ης Μαΐου.

Προβλέπει αυστηρότερες ποινές και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, αναλογικά με αντίστοιχα νομοσχέδια που είχαν επιχειρήσει να περάσουν οι προκάτοχοί του υπουργοί Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ανδρέας Μορφόπουλος - sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου