17 Μαΐου 2013

Ο Σαμαράς τελικά δεν διαθέτει ούτε ένα ισοδύναμο μέτρο!

0 σχόλια
Από το γραφείο του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου, σχετικά με το λαθρεμπόριο των καπνικών:
«Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γ. Σούρλας στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη, το κόστος του λαθρεμπορίου καπνικών  για την πατρίδα μας ήταν και παραμένει τεράστιο. Κόστος, πριν απ όλα, για την δημόσια υγεία, αλλά και απώλεια δημοσίων εσόδων. Για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης, πράγματι, κατάστασης, από το 2011 το Υπουργείο Οικονομικών είχε επεξεργαστεί και ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων. Ανάμεσα σε άλλα, βρίσκονταν σε προχωρημένο σημείο οι διαδικασίες προμήθειας συστημάτων X-RAYS (σταθερών και αυτοκινούμενων), τοποθέτησης αψίδων καταγραφής οχημάτων στα χερσαία σύνορα της χώρας, αλλά και σύγχρονου συστήματος σήμανσης των καπνικών προϊόντων.  Με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από κοινοτικούς πόρους και έσοδα των τελωνείων, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού. 

Έντεκα μήνες αργότερα, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προωθήσει τίποτα από αυτά! Ειδικότερα, μετά την διαπίστωση ότι, έναντι δήθεν ισοδύναμων μέτρων ύψους 18 δις ΕΥΡΩ που είχε δηλώσει ο κύριος Σαμαράς ότι διαθέτει, δεν διέθετε απολύτως τίποτα, είναι απαράδεκτο και προκλητικό να συνεχίζεται, χωρίς αντίδραση, η υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που επιφέρει αντίστοιχα βάρη στους Έλληνες φορολογούμενους. Θα περιμέναμε όμως και από την αντιπολίτευση, η οποία είχε πλήρη ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά του λαθρεμπορίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, να ασκήσει τον έλεγχο που οφείλει για την βαριά αυτή κυβερνητική αμέλεια.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου