8 Μαΐου 2013

Τσίπρας για… πρόεδρος της Κομισιόν;

0 σχόλια

Μία πρόταση-έκπληξη διατύπωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρω-ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκαμπριέλα Τσίμερ, καθώς επισήμανε ότι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν θα μπορούσε να είναι ο... Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα λοιπόν με το matrix24.gr, η Τσίμερ, αναφερόμενη στη λήξη της θητείας του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε ένα χρόνο, ανέφερε ότι αν η Ευρωπαϊκή Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, αυτός θα μπορούσε να είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, εξάλλου, τυγχάνει και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
«… Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη …», είναι η ακριβής δήλωση της γερμανίδας ευρωβουλευτού  Γκαμπριέλα Τσίμερ, η οποία μετείχε σε εκδήλωση στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Παράλληλα, παρέμβαση στη σχετική συζήτηση έκανε και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, που επισήμανε ότι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι πρώην πρωθυπουργός, αφού «αυτό το μοντέλο απέτυχε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου