11 Μαΐου 2013

Έστειλαν στον Βενιζέλο το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό

0 σχόλια
Έστειλαν στον Βενιζέλο το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό
"Παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και με δεδομένη την αποστολή του σχεδίου νόμου στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις σχετικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε δεν ισχύουν όσα ελέχθησαν περί απόσυρσης του σχεδίου νόμου. Άλλωστε τα περί αντίδρασης της Εκκλησίας έχουν επισήμως διαψευστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο" τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι έλαβε το σχέδιο νόμου με τίτλο "Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας". Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο επρόκειτο να δοθεί χθες για δημόσια διαβούλευση αλλά τελικά αποσύρθηκε για να γίνουν διορθώσεις.
"Η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παρά τις όποιες ελλείψεις και επί μέρους διαφωνίες, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.  Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε ρυθμίσεις  που αφορούν τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων όσων καταδικάζονται για ρατσιστικά αδικήματα καθώς και σε διατάξεις που παρέχουν εγγυήσεις για την προστασία των θυμάτων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη και την αστυνομία. Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες  ώστε να συμφωνηθεί από τα κόμματα της κυβέρνησης το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου με σκοπό την επίσπευση της ψήφισης του" τονίζεται από την Ιπποκράτους.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ φαίνεται να επιχαίρει για την υποτιθέμενη απόσυρση του νομοσχέδιου και βιάζεται να προεξοφλήσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Για άλλη μια φορά ποντάρει στην καταστροφή. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ δεν πάει ούτε ένα βήμα πίσω στον αγώνα που δίνει για την προστασία της δημοκρατίας.  Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του δεν έχει παρουσιάσει καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας. Πέρα από τη στείρα κριτική περιμένουμε κάποια στιγμή να δούμε και δημιουργικές προτάσεις.
Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ αφορά όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Η πολιτική μας εκστρατεία κατά της βίας από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται, κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής, πολιτικής βίας, είναι μια επιλογή αξιακή για μας", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ. - news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου