11 Μαΐου 2013

Βάφτηκε στο αίμα η Τουρκία - Βλέπουν τον Άσαντ ως υπεύθυνο

0 σχόλια
Βάφτηκε στο αίμα η Τουρκία - Βλέπουν τον Άσαντ ως υπεύθυνο
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σήμερα σε μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία, ενώ στους 110 ανέρχονται οι τραυματίες, μετέδωσε το δίκτυο NTV, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως 29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.
Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Αγκυρα και τους κούρδους του ΡΚΚ.
Και τρίτη έκρηξη συγκλόνισε πριν από λίγο το παραμεθόριο Ρεϊχανλϊ (στην Τουρκία), την πόλη που φιλοξενεί στα περίχωρά της μεγάλο καταυλισμό σύρων προσφύγων, μεταδίδει το τηλεοπτικό τουρκικό δίκτυο 'NTV'.
Πάντως ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρέντς έκρινε ότι, το συριακό καθεστώς και ιδίως ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είναι "ως συνήθως οι ύποπτοι", ύστερα από τις  εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων στο τουρκικό παραμεθόριο Ρεϊχανλί νωρίτερα, μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη το Γαλλικό πρακτορείο. - news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου