11 Μαΐου 2013

ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...

0 σχόλια
«Δεν ισχύουν όσα ελέχθησαν περί απόσυρσης του σχεδίου νόμου» για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και τονίζει πως ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμφωνηθεί το τελικό κείμενο με σκοπό την επίσπευση της ψήφισής του...

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μάλιστα ότι το σχέδιο νόμου απεστάλη στον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο και πως τα περί αντίδρασης της Εκκλησίας έχουν επισήμως διαψευστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «η πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης παρά τις όποιες ελλείψεις και επί μέρους διαφωνίες, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Το Κίνημα επισημαίνει πως «θα επιμείνει σε ρυθμίσεις  που αφορούν τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων όσων καταδικάζονται για ρατσιστικά αδικήματα καθώς και σε διατάξεις που παρέχουν εγγυήσεις για την προστασία των θυμάτων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη και την αστυνομία».
Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της πως επιχαίρει για την «υποτιθέμενη απόσυρση του νομοσχέδιου και βιάζεται να προεξοφλήσει τη στάση του Κινήματος».
«Για άλλη μια φορά ποντάρει στην καταστροφή», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ δεν πάει ούτε ένα βήμα πίσω στον αγώνα που δίνει για την προστασία της δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του δεν έχει παρουσιάσει καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας».
«Πέρα από τη στείρα κριτική περιμένουμε κάποια στιγμή να δούμε και δημιουργικές προτάσεις», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.- fimotro.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου