18 Οκτωβρίου 2013

Η τραγική ιστορία του ξανθού κοριτσιού - Τι λένε οι ρομά «γονείς»

0 σχόλια
Η τραγική ιστορία του ξανθού κοριτσιού - Τι λένε οι ρομά «γονείς»
Το γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί η είδηση του εντοπισμού του ξανθού κοριτσιού, που πιθανότατα ακούει στο όνομα Μαρία και το οποίο βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα χάρη στην παρατηρητικότητα κάποιων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν έλεγχο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το κοριτσάκι δεν είναι παιδί του αντρόγυνου που συνελήφθη όπως προκύπτει και από την εξέταση DNA στην οποία υπεβλήθησαν αλλά το άρπαξαν, με τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από τους γονείς του το 2009.
Οι απίστευτες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε το ζευγάρι των τσιγγάνων
Ο 39χρονος και η 40χρονη Ρομά από την πρώτη στιγμή που προσήχθησαν στην αστυνομία προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, κάτι το οποίο κίνησε και την υποψία των Αρχών και προχώρησε στην εξέταση DNA.
Μιλώντας στο Star η 40χρονη υποστήριξε ότι το παιδί της το χάρισε η μητέρα του παιδιού έξω από ένα σούπερ μάρκετ. «Ούτε το κλεψα, ούτε το παραβίασα. Μου την έφεραν, τη μεγάλωσα με την αγάπη μου, με τη δύναμή μου, την πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, την πήγαινα στον παιδίατρο, δεν την είχα κρυμμένη καθόλου, έπαιζε στην παιδική χαρά, πηγαίνετε να ρωτήσετε στην παιδική χαρά που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, έπαιζε εκεί. Την αγάπησα. Το έδωσε σε μένα και μόλις μου την έδωσε σηκώθηκε και έφυγε. Εγώ περίμενα στο σούπερ μάρκετ μια ώρα μήπως το μετανιώσει και έρθει και την πάρει και αυτή τίποτα. Τίποτα, τίποτα! Εγώ την μεγάλωσα με δάκρυα. Ξέρεις πως την νιώθω την Μαρία... Κλαίω συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη τσιγγάνα μιλώντας στην κάμερα του Star.
Σύμφωνα με το Star, μάλιστα, η οικογένεια των τσιγγάνων αναζητά έναν άνδρα με το όνομα Λευτέρη,ο οποίος φέρεται να είναι πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση και να γνωρίζει την μητέρα της μικρής.
Στην κάμερα του ίδιου καναλιού, όμως, μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας η οποία υποστήριξε και αυτή ότι η 40χρονη αγαπούσε πολύ το παιδί. «Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω απέχει πολύ από την πραγματικότητα», είπε η δικηγόρος κάνοντας έκκληση να μην παρουσιάζονται οι γονείς αυτοί σαν τέρατα, γιατί δεν είναι αλήθεια.
Καταγωγή από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες ή την Σκανδιναβία
Από τις βόρειες χώρες ή την Σκανδιναβία εικάζεται ότι κατάγεται η 4 ετών μικρή ξανθιά που ζούσε μέχρι την Πέμπτη στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος η οργάνωση έχει λάβει πολλά τηλεφωνήματα ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι είναι συγγενείς του παιδιού. «Εχουμε λάβει πολλές κλήσεις, που ίσως φανούν χρήσιμες», πρόσθεσε και ζήτησε από όποιον έχει πληροφορία, που μπορεί να φανεί χρήσιμη να καλέσει στο 116000.
Υποψίες ότι μπορεί να βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος αρπαγής παιδιών
Εντωμεταξύ πληθαίνουν οι ενδείξεις για παράνομη υιοθεσία, καθώς στα Βαλκάνια δρουν αρκετά τέτοια κυκλώματα.Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή, καθώς το ζευγάρι δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε μόλις 5 παιδιά μαζί με την 4χρονη και ψάχνει τα υπόλοιπα 9 παιδιά.
Η κατάσταση της μικρής
Η μικρή, την οποία οι Ρομά φώναζαν Μαρία, σύμφωνα και με τον επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού» δεν φέρει σημάδια κακοποίησης. Είναι ηλικίας τεσσάρων με πέντε ετών και λέει μόνο ελάχιστες λέξεις. Ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας που την ανέλαβε την χαρακτήρισε «αγρίμι» και θεωρείται πως δεν έχει την ανάπτυξη των παιδιών της ηλικίας του.
Πως έβγαλαν το πιστοποιητικό γέννησης
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατάφεραν να βγάλουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων Ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισής του.
Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
«Η υπόθεση του μικρού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά, με ληξιαρχική πράξη γέννησης που εκδόθηκε από τον δήμο Αθηναίων, καταδεικνύει το εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων.
Με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλει τη δήλωση της γέννησης εντός 10 ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου!
Ο δήμος Αθηναίων θα αναμείνει την πιστοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, περί ψευδούς βεβαίωσης των γονέων και κατόπιν θα εφαρμόσει τη νομιμότητα προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη, η οποία φέρεται να είναι προϊόν ψευδών βεβαιώσεων».


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου