25 Οκτωβρίου 2013

Ο Βενιζέλος αποφάσισε μόνος την προγραμματική συμφωνία και κατόπιν ενημέρωσε την Κ.Ο.

0 σχόλια


O Bενιζέλος αποφάσισε μόνος του την ιδεολογική προγραμματική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και κατόπιν την ανακοίνωσε στην Κοινοβουλευτική του ομάδα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες το ΠΣΚ και -χαρά στο κουράγιο τους- θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα [για το τι έπρεπε να είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό ποστ]...
Σε αντίστοιχη περίπτωση των σοσιαλδημοκρατών με τους χριστινοδημοκράτες στη Γερμανία, δηλαδή σε μία όχι κατεπείγουσα κομματική διεργασία με σκοπό μία ιδεολογική προγραμματική συμφωνία, οι σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν την εξής διαδικασία:
Έκτακτο συνέδριο -> έγκριση των συνέδρων για έναρξη διαπραγματεύσεων -> πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας -> δημοψήφισμα από το σύνολο των μελών του κόμματος.
Στις δε διαπραγματεύσεις που γίνονται με το κόμμα ή τα κόμματα, η Κ.Ο. έχει εκ προοιμίου συζητήσει κ συμφωνήσει για τις κόκκινες γραμμές που θα θέσει η *ομάδα διαπραγμάτευσης* [εντάξει, ο ΒΒ είναι μια ομάδα μόνος του].
Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, τα πάντα γίνονται με εντολή Βενιζέλου. Και όποιος διαφωνήσει, είναι τζάμπα μάγκας. Πνιγήκαμε απ' την πολλή εσωκομματική δημοκρατία, παλικάρια, θα βγούμε έξω να πάρουμε λίγο αέρα.

σ.σ.: Κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό το κείμενο δεν είναι 5-6 σημεία-στόχοι, αλλά κείμενο ιδεολογικής συμπόρευσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου