24 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος: Η προγραμματική συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου

0 σχόλια

Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε όσους επενδύουν στα σενάρια εθνικής καταστροφής

Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το πλαίσιο του οποίου αποτελεί η Προγραμματική Συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος και πρόσθεσε ότι η Προγραμματική Συμφωνία αποτελεί και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια πρόταση η οποία είναι «επίμονα ανοιχτή» προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις. Και κατηγόρησε όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

Η χώρα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο» και γι αυτό η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Τόνισε επίσης ότι το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου