22 Οκτωβρίου 2013

Β. Βενιζέλος : Συμφωνούμε με τον Σαμαρά όχι σε νέα μέτρα

0 σχόλια


Ο πρόεδρος της Κυβέρνησης και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τη λήψη νέων μέτρων, τονίζοντας πως δεν είναι αποδεκτά λέγοντας χαρακτηριστικά πως: ««Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθώς υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «δεν έχει κανένα νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους αν αυτοί οι στόχοι υπονομεύουν το ΑΕΠ».

«Στήνεται άδικο επικοινωνιακό σκηνικό με το δήθεν επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών, «αλλά η Ελλάδα και η κυβερνητική πολιτική έχουν ανάγκη από χρόνο, ενώ ο ελληνικός λαός έχει ήδη πληρώσει ήδη ακριβά»».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ήταν σαφής τονίζοντας πως δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή, καθώς: «υπάρχει ένα μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Eπιτροπή Οικονομικών της Βουλής από το υπουργείο Οικονομικών, κι ένα σταθερό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση«.

Ερωτώμενος για το θέμα των μεταναστών, τόνισε πως: «Η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής μεταναστών, σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορεί όμως η Ελλάδα να αδικείται ενδοευρωπαϊκά στο ζήτημα αυτό» . Τέλος, συμπλήρωσε πως έχουν διαμορφωθεί αγκυλώσεις σε σχέση με το Δουβλίνο ΙΙ και ότι έχουμε ανάγκη για νέες θεσμικές συμφωνίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου