3 Νοεμβρίου 2013

[Ρεπορταζ] Διαβάστε ποιοι και γιατί πυροβολούν το ΠΑΣΟΚ , που στοχεύουν και τι θέλουν να κερδίσουν

0 σχόλια


Με στόχο να απαξιώσουν το ΠΑΣΟΚ και μέσω αυτού να επιφέρουν χτύπημα στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να αποσταθεροποιηθεί το όλο σύστημα, στοχεύουν πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με τις συζητήσεις που γίνονται στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς τα στελέχη αναζητούν τα αιτία της επίθεσης που δέχονται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν πως το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει να κάνει -ενόψει του προϋπολογισμού που πρέπει να ψηφίσει η Βουλή, των πιέσεων της τρόικας για νέα μέτρα- με το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό που η τρόικα το ανεβάζει στα δύο δισ., ενώ το υπουργείο Οικονομικών στα 500 εκατ., τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που διατυμπανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις πιέσεις των «γαλάζιων» βουλευτών.
Πρόκειται για μερικά από τα μεγάλα θέματα που πιέζουν κοινωνία, κόμματα, πολιτικό σύστημα και Μαξίμου.

Βαλβίδα αποσυμπίεσης

Η κοινωνία και οι πολίτες της αναζητούν τρόπους εκτόνωσης στο ασφυκτικό κλίμα που επικρατεί. Επειδή το κλίμα αυτό το αντιλαμβάνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις όσες είναι αντίθετες και πιστεύουν ότι η χώρα δεν θα τα καταφέρει, επειδή ακριβώς δεν θα τα καταφέρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν, εφαρμόζουν σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησης κατ’ επέκταση με τη βοήθεια και την υποστήριξη διαφόρων μηχανισμών διαπλοκής, όπως λένε. Μάλιστα, εκεί εντάσσουν και την προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβέρνηση στην κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε με το μαύρο στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης, με στόχο να αποσταθεροποιηθεί και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.
Ταυτόχρονα, οι χειρισμοί του Γιάννη Στουρνάρα, που κατά το ΠΑΣΟΚ φαίνεται προσκολλημένος στις απαιτήσεις της τρόικας, ενίσχυσαν όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω διαφόρων κύκλων, επιζητούν την αποσταθεροποίηση όλου του συστήματος, με στόχο τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Τούτων δοθέντων, σε συνδυασμό με το τι πραγματικά διεξάγεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και το ποιες δυνάμεις πριν από λίγο διάστημα έκαναν λόγο για αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά από άλλο στέλεχος στη θέση του πρωθυπουργού και τα σενάρια αλλαγής κυβέρνησης χωρίς εκλογές, ενίσχυσαν όλα τα παραπάνω.

Βάλλεται πανταχόθεν

Εξ ου και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ βάλλεται και από τα δεξιά του και από τα αριστερά του. Η αρχή έγινε από τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα το τριήμερο της εθνικής επετείου, όταν κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματική οργάνωση λόγω καταδίκης του κ. Τσοχατζόπουλου. Σειρά πήρε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο ίδιο κλίμα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για να συμπληρωθεί η επίθεση στο πιο αδύναμο κόμμα της συγκυβέρνησης, που είναι το ΠΑΣΟΚ, με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα προαναγγέλλοντας εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε στο διπλό χτύπημα που δέχθηκε με μια ειρωνική ανακοίνωση περί «ψεκασμένων» ταυτοποιώντας παράλληλα και τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και στοχοποίησε, βάζοντάς τον στην ίδια μοίρα με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Το διπλό χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ, συμπληρώθηκε και από μεμονωμένα στελέχη της ΝΔ. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανήκει σε αυτούς που, κατά το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να παρασύρουν τον Αντώνη Σαμαρά στο να διαφοροποιήσει τη θέση του συνολικά, εντάσσοντας σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης, επειδή ανήκει στους λεγόμενους σκληρούς δεξιούς της παράταξης της ΝΔ.
Η προσπάθεια αυτή, αναφέρουν πληροφορίες, ενδεχομένως έχει να κάνει με εκείνη όσων επιχειρούν να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, καθώς από το ΠΑΣΟΚ δεν πέρασε απαρατήρητη η επίθεση εφημερίδας κεντροδεξιάς κατεύθυνσης, το προηγούμενο Σάββατο, σε βάρος του συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Μπαλτάκο για διορισμό του γιου του στο λιμενικό σώμα μετά από πολιτικές παρεμβάσεις. Στόχος, φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, ήταν να πληγεί πολιτικά ο πρωθυπουργός.

Τα συζήτησαν οι αρχηγοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αυτά τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων στις διαδοχικές συναντήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου. Λέγεται, μάλιστα, πως ο κ. Σαμαράς δέχθηκε χωρίς να το περιμένει την απόλυτη πολιτική συμπαράσταση του κ. Βενιζέλου, γεγονός που το εκτίμησε πολύ ο πρωθυπουργός. Για τον λόγο αυτόν, κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον κ. Βενιζέλο, δίνοντας εντολή στον Σίμο Κεδίκογλου να βγάλει ανακοίνωση που να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού, καθώς άδειαζε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας του να ανασκευάσει.

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, τον δικό τους ρόλο φαίνεται πως παίζουν ανεξάρτητα από την επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και ορισμένα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και μη. Με άλλα λόγια, την πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση μέσω των επιθέσεων προς το ΠΑΣΟΚ -που είναι ο πιο αδύναμος κρίκος- με σενάρια ακόμη και περί παραιτήσεων του κ. Βενιζέλου. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ισχύει, αφού όλα αυτά, σύμφωνα με ορισμένους συνομιλητές, εντάσσονται στο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με στόχο την αποδυνάμωση της χώρας και επομένως του πολιτικού συστήματος που κάνει προσπάθεια να διαμορφωθεί σε ένα νέο σκηνικό με πολλούς παίκτες μαζί που… αγωνίζονται για το ποιος τελικά θα επικρατήσει. Το βέβαιο, πάντως, είναι πως τίποτε δεν παραμένει σταθερό και τίποτε δεν κινείται τυχαία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου