20 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων...

0 σχόλια

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, από σήμερα το μεσημέρι έως...
τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο καιρός από σήμερα το βράδυ έως και την αρχή της εβδομάδας θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης σε κάποιες περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά σταδιακά αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, με τοπικά πολύ ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο.

Το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή, ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα νότια και ανατολικά), στον Αργοσαρωνικό, στο Μυρτώο Πέλαγος, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανότατα και της Αττικής), στην Εύβοια, στις Κυκλάδες (κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα), στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.


Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Αιγαίο (με ιδιαίτερη επιμονή στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα), στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι κατά τόπους και κατά περιόδους στα 8 μποφόρ.

Από το Σάββατο 23 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο,ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας χώρας...
meteo.gr,hnms.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου