2 Νοεμβρίου 2013

Παπαδημούλης: Εθελόδουλη, επικίνδυνη και αδίστακτη η κυβέρνηση...

0 σχόλια
Αυτή τη στιγμή έχουμε μια "εθελόδουλη, επικίνδυνη, αμετανόητη και αδίστακτη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν, πριν ...
βυθίσει τη χώρα στο απόλυτο χάος", δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον «Επενδυτή». Παράλληλα, χαρακτηρίζει επιβεβλημένο το κούρεμα του χρέους.

"Τίποτα δεν είναι δυνατόν να κερδηθεί για τη χώρα μας και τον λαό μας», χωρίς «σκληρή και ψοφοδεή διαπραγμάτευση", τονίζει ο κ. Παπαδημούλης.

Παράλληλα αναφέρει με νόημα πως "εμείς δεν είμαστε βολικοί, δεν μας κρατούν με λίστες Λαγκάρντ και με σκάνδαλα Siemens, δεν είμαστε τα παιδιά του “ναι σε όλα", υπογραμμίζοντας πως σκοπός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «να σταματήσουμε τον κατήφορο".

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός ουδέποτε διαπραγματεύτηκε κάτι για τη χώρα. Τα ταξίδια του, που προβλήθηκαν από τα μνημονιακά “παπαγαλάκια”, δεν έγιναν για κάποιο άλλο λόγο, παρά μόνο για να αναβάλλουν την επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων".

Ταυτόχρονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «επιβεβλημένο» το «κούρεμα» του χρέους και τονίζει ότι εκκρεμεί. Με επίγνωση ότι «δανειστές μας όχι μόνο δεν θέλουν, αλλά φοβούνται μια διαλυτική κρίση στην Ευρωζώνη», δηλώνει πως στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί στην κυβέρνηση «θα διαπραγματευτούμε και θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, έναντι της σημερινής καταστροφικής πορείας» με την στήριξη του λαού και τις ευρύτερες δυνατές διεθνείς συμμαχίες και ένα βιώσιμο εθνικό σχέδιο ανασύνταξης και ανάπτυξης.

Σε ό, τι αφορά τις πολιτικές συνεργασίες που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης υπενθυμίζει ότι έχει γίνει έκκληση προς το ΚΚΕ, για το οποίο σχολιάζει πως «επιμένει να συκοφαντεί ό, τι δεν ελέγχει με αποτέλεσμα είναι να κάνει μέτωπο μόνο με τον εαυτό το». Για τη ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι με τη συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση «ακύρωσε και δυσφήμησε το μύθο της “υπεύθυνης αριστεράς” που τόσο επίμονα είχε προβάλλει"».

Για το σκάνδαλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως «είναι φανερό ότι όσοι υπέγραψαν -από τον Τσοχατζόπουλο μέχρι και τον Βενιζέλο- δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, κι αυτό πρέπει να διερευνηθεί».

"Από τη στιγμή που η ΝΔ θεωρούσε ότι ο νόμος Βενιζέλου διατηρεί και χειροτερεύει τη σκανδαλώδη σύμβαση Τσοχατζόπουλου, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η “κωλοτούμπα” των τελευταίων ημερών", αναφέρει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει 2,7 δισ. ευρώ, και τα υποβρύχια όχι μόνο δεν έχουν παραληφθεί για να πλέουν στις ελληνικές θάλασσες αλλά σκουριάζουν σε κάποια υπόστεγα και παραμένουν ενεχυριασμένα από τους Γερμανούς και τον Λιβανέζο Σάφα.

Τέλος, προαναγγέλλει ότι προσεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στην Βουλή αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου