9 Νοεμβρίου 2013

Με αίτημα «να φύγει η κυβέρνηση» ο Α. Τσίπρας στη Βουλή

0 σχόλια

Και συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο διοργανώνει για το βράδυ της Κυριακής η αξιωματική αντιπολίτευση

Με διπλή πίεση, εντός και εκτός της Βουλής κλιμακώνει την αντεπίθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές για να σταματήσει το «έγκλημα του μνημονίου», όπως λέει.

Εντός της Βουλής με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση και έχει αποτύχει. Και εκτός κοινοβουλίου με την ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να εξαπολύσει εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και να στοχοποιήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δευτερευόντως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο – αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ το «δίδυμο της καταστροφής».

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης, που φτάνει στα όρια της εκτροπής, θα καταγγείλει τη μνημονιακή λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, την πορεία χρεοκοπίας στην οποία είναι ουσιαστικά η χώρα, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την επιμονή στην αδιέξοδη συνταγή της λιτότητας, ενώ θα παρουσιάσει ως αναπόφευκτα τα νέα μέτρα, εξαιτίας της διαρκούς αποτυχίας του προγράμματος, που επιβάλλει η τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Κατά τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει κανένα φως στο τούνελ με τα μνημόνια και θα ταυτίσει τη νέα προοπτική της χώρας με την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης. Θα καλέσει δε όλους τους βουλευτές, αλλά και τα κόμματα, που έχουν εκφράσει κατά καιρούς διαφωνίες με την κυβερνητική πολιτική, να αναλάβουν τις ευθύνες του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια εκ του ασφαλούς. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επισημάνει ιδίως τη στάση της ΔΗΜΑΡ, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δεν τολμούν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

Ως προς τη συγκέντρωση διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» και τονίζει ότι «την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας. Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου