9 Νοεμβρίου 2013

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Αλέξανδρος Γέροντας

0 σχόλια

Τα τελευταία 24ωρα ο ασθενής εμφάνισε φλεγμονή στον πνεύμονα - Μετά τον βαρύ τραυματισμό του έξω από το γραφείο της Χρυσής Αυγής στο ΗράκλειοΔιασωληνωμένος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, μία εβδομάδα μετά τον βαρύ τραυματισμό του έξω από το γραφείο της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο και την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση των τραυμάτων του στην οσφυική και θωρακική περιοχή.

Οι πρώτες τέσσερις κρίσιμες μετεγχειρητικές ημέρες για τον ασθενή κύλησαν χωρίς επιπλοκές, με τους θεράποντες ιατρούς να τονίζουν ότι κάθε λεπτό που παραμένει σταθερός καταγράφει και ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στη δύσκολη αυτή «εντατική» διαδρομή.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα ο ασθενής εμφάνισε φλεγμονή στον πνεύμονα –όπου σημειωτέον είχε υποστεί τριπλή ρήξη ενώ είχε σπάσει και το διάφραγμα. Οι θωρακοχειρουργοί με τους εντατικολόγους του νοσοκομείου αποδύονται σε ένα δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπισή της επιπλοκής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η κατάσταση είναι δύσκολη με δεδομένο ότι ο ασθενής βρίσκεται και σε μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, η οποία αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια δυνητική δίοδο μικροβίων στον οργανισμό του. Επίσης, προφανώς απομακρύνεται για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την αντιμετώπιση της φλεγμονής η αποσωλήνωση του 29χρονου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου