9 Νοεμβρίου 2013

Διεθνής σάλος από τη διαπίστωση της δηλητηρίασης του Αραφάτ από πολώνιο

0 σχόλια

«Δεν απορροφάς ποσότητα πολωνίου τυχαία ή εκούσια, δεν είναι κάτι που εμφανίζεται έτσι απλά στο περιβάλλον» δήλωσαν οι Ελβετοί ειδικοί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Λωζάννη επί του πορίσματός τους για τα αίτια θανάτου του Γιασέρ Αραφάτ.

Οι επιστήμονες εντόπισαν στοιχεία που συνηγορούν στην εκδοχή της δηλητηρίασης του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων, αν και δεν μπορούν να πουν μετά βεβαιότητας ότι το πολώνιο ευθύνεται τελικά για το θάνατό του.

Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Φυσικής Ακτινοβολίας εξέτασαν ιατρικά αρχεία, τα λείψανα του Αραφάτ, καθώς και προσωπικά αντικείμενα που είχε μαζί του τις ημέρες πριν καταλήξει σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου του 2004. Στο βιολογικό υλικό συγκαταλέγονται τμήματα από οστά του Αραφάτ και δείγματα από το χώμα γύρω από τη σορό του.

Από την εργαστηριακή έρευνα προέκυψε ότι οι ποσότητες πολωνίου και μολύβδου στη σορό του Αραφάτ δεν μπορεί να είχαν προέλθει φυσικά. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν επίπεδα πολωνίου 18 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό. Η χρονική απόσταση μεταξύ της ασθένειας και του θανάτου είναι επίσης συνακόλουθη με τη δηλητηρίαση από πολώνιο, επισήμαναν.

Τα υψηλά επίπεδα πολωνίου «εξ ορισμού καταδεικνύουν ανάμειξη τρίτης πλευράς» δήλωσε ο Φρανσουά Μποσού, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Ακτινοβολίας. «Τα ευρήματά μας λογικά υποστηρίζουν τη θεωρία της δηλητηρίασης» προσέθεσε, ωστόσο υπογράμμισε πως παραμένουν ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω ελέγχων για να απαντηθούν.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Σχόλιο: Θυμίζω ότι ο Γιασέρ Αραφάτ έφυγε από τη ζωή το 2004 και χρειάστηκε να περάσουν 9 ολόκληρο χρόνια για να μάθουμε ένα μέρος της αλήθειας γύρω από τα πραγματικά αίτια του θανάτου του.

Πρόκειται για ένα μικρό μάθημα για όλους μας: η Ιστορία δεν γράφεται σχεδόν ποτέ σε «πραγματικό χρόνο». Χρειάζεται πάντοτε λίγη παραπάνω υπομονή στην αποτίμηση των γεγονότων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου