9 Νοεμβρίου 2013

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Η πολιτική του Γ. Παπανδρέου έπληξε το ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «κλήθηκε να υπηρετήσει τη χώρα μετά το δημοσιονομικό εκτροχιασμό στον οποίο μας είχε οδηγήσει η κυβέρνηση Καραμανλή»
Στα «λάθη, τις ανεπάρκειες και τις ανερμάτιστες πολιτικές» της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου εντόπισε τους λόγους που «έπληξαν» του ΠΑΣΟΚ ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος αναγνωρίζοντας όμως ότι «κλήθηκε να υπηρετήσει τη χώρα μετά το δημοσιονομικό εκτροχιασμό στον οποίο μας είχε οδηγήσει η κυβέρνηση Καραμανλή».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στον Επενδυτή αναλύοντας τις αιτίες τις εκλογικής καθίζησης του κόμματός του δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας: «Τα λάθη, οι ανεπάρκειες ακόμα και οι ανερμάτιστες πολιτικές των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου έπληξαν το κόμμα μας. Παρ’ όλ’ αυτά, εμείς προτάσσοντας το ενικό συμφέρον δείξαμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Βάλαμε πλάτη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Την επιλογή μας αυτή εκτιμώ ότι θα την αξιολογήσουν πολιτικά οι πολίτες επιβραβεύοντάς μας γι’ αυτή».

Πέραν αυτού ο κ. Γρηγοράκος τοποθετήθηκε και επί της πρότασης του πρωθυπουργού να εισπράττεται ο φόρος ακινήτων από τους Δήμους, υποστηρίζοντας πως «ο φόρος των ακινήτων στους δήμους είναι ένα ζήτημα που τέθηκε για συζήτηση. Χρειάζεται σοβαρή μελέτη και επεξεργασία. Το έχουν θεσμοθετήσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομική αυτοτέλεια των δήμων. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης οφείλουν να συμμετέχουν με θέσεις και προτάσεις σε μια ουσιαστική συζήτηση χωρίς προαπαιτούμενα, υστεροβουλίες και ιδεοληψίες. Η φορολογική μεταρρύθμιση για να είναι ουσιαστική και τολμηρή οφείλει να ξεπεράσει στερεότυπα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου