8 Νοεμβρίου 2013

Τρίτη υποβάθμιση για τη Γαλλία σε δύο χρόνια...

0 σχόλια

Δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές...
Κατά μία βαθμίδα- από ΑΑ+ σε ΑΑ-υποβάθμισε ο οίκος Standard & Poor's την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, εκτιμώντας ότι η χώρα έχασε ...
την οικονομική της ευελιξία και δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει σε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές λόγω της σταθερά υψηλής ανεργίας.

Κατά μία βαθμίδα- από ΑΑ+ σε ΑΑ-υποβάθμισε ο οίκος Standard & Poor's την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, εκτιμώντας ότι η χώρα έχασε την οικονομική της ευελιξία και δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει σε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές λόγω της σταθερά υψηλής ανεργίας.

Όπως αναφέρει η S&P στην αιτιολογική της έκθεση, οι μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις της γαλλικής κυβέρνησης δεν θα ενισχύσουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Ο διεθνής οίκος είναι ο πρώτος που μειώνει την αξιολόγησή του για τη Γαλλία ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα παραμένει στην τρίτη υψηλότερη θέση σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις του S&P, ο οποίος επίσης διατηρεί σταθερό το outlook των αξιολογήσεων δηλαδή δεν σκοπεύει να τις τροποποιήσει στα επόμενα τρία χρόνια.

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του οίκου λέγοντας ότι ήταν ανακριβή τα στοιχεία και διαβεβαιώνοντας ότι το χρέος της χώρας παραμένει ανάμεσα στα πιο ασφαλή της ευρωζώνης.

Μικρή πτώση σημείωσε οτο ευρώ μετά την ανακοίνωση της αξιολόγησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου