8 Νοεμβρίου 2013

Στο "κόκκινο" η πολιτική αντιπαράθεση...

0 σχόλια

....μετά την πρόταση μομφής.
Tι φοβάται η κυβέρνηση...

"Η Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα, ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Δημοκρατία" δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς δίνοντας έτσι το ...
στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Παππάς απαντώντας στις αιτιάσεις ότι με την πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει την κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά ότι «και ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και την άλλη μέρα πήρε πόδι».

Γεγονός είναι ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο εντός και εκτός Βουλής.

Η κυβέρνηση, αν και με ισχνή πλειοψηφία θεωρητικά και με βάση τους αριθμούς δεν κινδυνεύει στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όμως η τριήμερη συζήτηση θα δοκιμάσει σε οριακό βαθμό τους βουλευτές -κυρίως του ΠΑΣΟΚ - οι οποίοι θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν μέτρα και αποφάσεις για τις οποίες έχουν διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις τόσο στο εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Άλλωστε προκειμένου να προληφθούν «ατυχήματα» συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Το Μέγαρο Μαξίμου κινείται σαφώς πιο άνετα αλλά παρά τις δηλώσεις ότι η κίνηση Τσίπρα συσπειρώνει τον κυβερνητικό συνασπισμό από χθες το βράδυ ξεκίνησε σειρά επαφών κορυφαίων παραγόντων με βουλευτές προκειμένου να διασφαλιστεί «ότι δεν θα υπάρξει κάποια αποχή ή κάποιο λευκό από το πουθενά» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Πάντως εκείνο που φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι τυχόν διαρροή, αυτό που πραγματικά τη φοβίζει είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης την Κυριακή της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο.

Την φοβίζει το γεγονός ότι την Κυριακή το βράδυ υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να υπερασπιστεί ή να δικαιολογήσει νέα μέτρα πέρα από τα δρομολογημένα που βαραίνουν και πάνω στην κοινωνία και πάνω στους βουλευτές.

Ήδη πάντως έχει επιλεγεί η τακτική που θα ακολουθηθεί και δεν είναι άλλη απο το «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα».

Ο πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι υπουργοί θα εστιάσουν τις ομιλίες τους στα αδύνατα σημεία του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαμάχη ευρώ ή δραχμή, στις κατά καιρούς «ακραίες» δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις ασάφειες και τα σκοτεινά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά οι πληροφορίες θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προετοιμαστεί για αυτή την επίθεση κομίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία «για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, τις προοπτικές της και το μέλλον του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων».

Μια πρόγευση θα δώσει σήμερα ο Α. Τσίπρας μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργανώνει το Levy Economics Institute...
newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου