13 Μαρτίου 2014

Κουρελιασμένα κομματικά λάβαρα και σκιάχτρα στις θέσεις των υπουργών..

0 σχόλια
του Π.Κ.
Ο ελληνικός λαός ενώ παρακολουθεί την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, την κατάρρευση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την αδυναμία παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων από τη χώρα, διαπιστώνει έντρομος τη σιγή, τη σιωπή και την ανεπάρκεια σε κρίσιμους τομείς από πλευράς του πολιτικού προσωπικού.
Αδυνατεί η πολιτεία να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του παραγωγικού και διοικητικού μοντέλου ελλείψει πολιτικής ανάλυσης και χάραξης εθνικής στρατηγικής.
Με κόμματα διαλυμένα χάνοντας οριστικά την παλιά τους λάμψη και ανίκανα να υπηρετήσουν τις ανάγκες της νέας εποχής και με πολιτικό προσωπικό πλήρως εξαρτημένο από τα οικονομικά συμφέροντα, το κράτος έχει αφεθεί ολοκληρωτικά στα χέρια των οικονομικών εγκληματιών.


Πως όμως μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση;;
Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται για να βγούμε απ’ το σημερινό αδιέξοδο. Η κρίση είναι η πρόκληση για μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική.
Αυτή μπορεί να επιτευχθεί με πολιτικές συμμετοχής των πολιτών, που αξιολογούν τις προτεραιότητες της χώρας, που κατανοούν το διεθνές κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, που αναλύουν και συνθέτουν αντικρουόμενες απόψεις, που παρεμβαίνουν με ουσιώδεις προτάσεις. Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι η λάθος αντίδραση μερίδας του εκλογικού σώματος που εμπρός στο αδιέξοδο επιλέγει αρνητική στάση εκδίκησης προς το πολιτικό σύστημα.

Αναμφίβολα, ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει φτάσει στα όριά του αλλά για να αντιμετωπίσουμε την πολυπρόσωπη κρίση χρειάζεται να έχουμε την σωστή διάγνωση του προβλήματος, την στοχευμένη πρόταση επίλυσης και βούληση για την επίλυση. Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα για να λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και η στήριξη του παραγωγικού τομέα για να έχουμε προϊόντα και υπηρεσίες ποιοτικά πρέπει να είναι οι συνιστώσες του πολιτικού σχεδίου που θα εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση. Η ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των κομμάτων, η περίφημη άλλη αντίληψη με στόχο τη σύναψη ενός Κοινωνικού συμβολαίου που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα νέο δρόμο για το μέλλον είναι επιτακτική ανάγκη. Ώστε να μπει η χώρα στον δρόμο της πραγματικής και όχι εικονικής ανάπτυξης, για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε: α) να αναταχθεί ο δημόσιος τομέας με σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, για να υπάρχει αποτελεσματικό κράτος, διαφάνειας, που υπηρετεί τον πολίτη, με σεβασμό και ανταπόδοση στους φόρους που καταβάλλει. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει αναλογικά τα βάρη και θα καταστήσει την Ελλάδα ασφαλή φιλοεπενδυτικό προορισμό. Ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος που θα λειτουργεί ως ασπίδα στήριξης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. β) να στηριχθεί η παραγωγική διαδικασία στη χώρα, να παραχθεί στον τόπο αυτό, προϊόν ανταγωνιστικό, εξαγώγιμο έτσι μόνο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε παραγωγικό τομέα δημιουργικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό με εξωστρέφεια και καινοτομία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου