14 Μαρτίου 2014

Νέα στοιχεία: Κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος προς τα νησιά Ανταμάν

0 σχόλια
Νέα στοιχεία: Κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος προς τα νησιά Ανταμάν
Οι πιέσεις που ασκούνται από τις ΗΠΑ και την Κίνα στην Μαλαισία για το χαμένο αεροπλάνο γίνονται εμφανείς
Κυρίαρχο ρόλο στις έρευνες για το μοιραίο μαλαισιανό Boeing αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στο μυστήριο που εξακολουθεί να διχάζει τους ειδικούς βυθίζοντας στην απόγνωση και την θλίψη τους συγγενείς των αγνοουμένων, ενώ πριν από λίγο, το "Sky News" μετέδωσε με βάση τα ραντάρ, κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος προς τα νησιά Ανταμάν.

Δεν είναι τυχαίο- όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ- πως, ένα 24ωρο μετά την δήλωση του αρχηγού της CIA ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας αλλά και μετά τις συγκεχυμένες πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης της Μαλαισίας, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει τις έρευνες.

Αν και η Interpol καθώς και οι μαλαισιανές αρχές αποκλείουν το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης πίσω από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing, η CIA αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ρίχνοντας το μπαλάκι στο Λευκό Οίκο να αναλάβει δράση.

Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας δεν μπορούν να απορρίψουν καμία θεωρία, όπως το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Το "μυστικό όπλο" στις υποβρύχιες έρευνες για το χαμένο Boeing

Ήδη, αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και δορυφόροι των αμυντικών υπηρεσιών της Κίνας, έχουν επιστρατευθεί στο σήριαλ της εξαφάνισης του μαλαισιανού αεροπλάνου που εξελίσσεται σταθερά σε διπλωματικό παίγνιο στην περιοχή, παρασύροντας στη δίνη αντικρουόμενων πληροφοριών τα διεθνή μέσα.

Οι πιέσεις που ασκούνται από τις ΗΠΑ και την Κίνα στην Μαλαισία για το χαμένο αεροπλάνο γίνονται εμφανείς, με την τελευταία να προσπαθεί να αμυνθεί, διαψεύδοντας τόσο τα στοιχεία του κινεζικού δορυφόρου, όσο και το αμερικανικό σενάριο που δημοσιεύτηκε στη "Wall Street Journal", σύμφωνα με το οποίο για περίπου τέσσερις ώρες μετά τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα παρέμεινε στον αέρα το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών . Το δημοσίευμα της "Wall Street Journal" επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες.

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί κατευθύνουν δυτικά προς τον Ινδικό Ωκεανό την πιθανή πορεία του αεροπλάνου με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκουμ Τζέϊ Κάρνεϊ, να αναφέρει πως "μία νέα περιοχή έρευνας έχει ανοίξει στον Ινδικό ωκεανό".

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, έκανε γνωστό ότι, βάσει ορισμένων νέων πληροφοριών, οι έρευνες μπορεί να επεκταθούν σε πιο βαθιά νερά στον Ινδικό Ωκεανό Όπως είπε, οι ΗΠΑ διαβουλεύονται για το θέμα με τους εταίρους τους.

Η ανικανότητα των μαλαισιανών αρχών να χειριστούν με υπευθυνότητα την υπόθεση αλλά και να παρέχουν συνεχή ενημέρωση στους συγγενείς των επιβαινόντων που αγνοούνται δίχως να αναιρούν από την μια στιγμή στην άλλη τις ίδιες τις ανακοινώσεις τους, κινητοποίησε την αμερικανική κυβέρνηση, εξηγεί αρθρογράφος της "Wall Street Journal".

Σε αντίθεση με τις αντικρουόμενες πληροφορίες των αξιωματούχων της Μαλαισίας, οι αμερικάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν εξαρχής πως θεωρούν ότι το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοείται έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό και έχει χαθεί στα νερά του.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ στέλνουν το αντιτορπιλικό "Kidd" στην περιοχή για να κάνει έρευνες Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα "USS Kidd" και "USS Pinckney", το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το USS Pinckney θα παραμείνει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν, μέχρι στιγμής, εάν θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις έρευνες και μετά το τέλος της εβδομάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου