16 Μαρτίου 2014

Μάρκος Μπόλαρης: Να στηρίξουμε την ελπίδα του κόσμου σε σχέδιο και όχι σε ψέματα

0 σχόλια

Είμαστε σε μια εποχή όπου κλείνει ένας μεγάλος κύκλος πολιτικής και πολιτικών περίπου 40 χρόνων. Η κοινωνία βιώνει αυτό το κλείσιμο με την απαξίωση που υπάρχει στην θεσμική λειτουργία, την απαξίωση που υπάρχει στην λειτουργία των κομμάτων και στην αγωνία που εκφράζεται για το τι συμβαίνει γύρω μας και τι έρχεται. Αυτή λοιπόν την κρίσιμη ώρα, ενεργοί και ανήσυχοι πολίτες ψυχανεμίζονται ότι αυτό το τέλος, την ίδια στιγμή που έχει σπασμούς θανάτου για το κλείσιμο αυτής της προηγούμενης εποχής, έχει και σπασμούς γέννας. Γεννιέται κάτι καινούριο. Αυτό το καινούριο που γεννιέται πρέπει να είναι στοιχισμένο, να προτείνει ρεαλισμό με αισιοδοξία για το αύριο, για αυτό τον τόπο που το δικαιούται.

Μέσα από αυτήν την εκλογική διαδικασία μας δίνεται η δυνατότητα, ανεξάρτητοι, χωρίς να υπακούμε σε κομματικές σκοπιμότητες, να προχωρήσουμε, να εκφράσουμε τον κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να βγει από την κατάθλιψη, να δει το αύριο με αισιοδοξία και ελπίδα. Και αυτή την ελπίδα να την στηρίξουμε σε όραμα και σχέδιο και όχι σε ψέματα.

Γι'αυτό λέμε "Φυσάει Βαρδάρης.. Για να ξαστερώσει ο τόπος, για να ανοίξουν προοπτικές. Προοπτικές στην θάλασσα, προοπτικές στον Βορρά, προοπτικές Ευρώπης." Το δικαιούται αυτός ο τόπος, η γη του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη. Με αυτήν την συναίσθηση ευθύνης προχωράμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου