22 Μαρτίου 2014

Η δημιουργική λογιστική του (φιλο-χρυσαυγίτη) Τζίτζι

0 σχόλια
Όταν ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας (ο επονομαζόμενος και Τζίτζι της Φιλοθέης) δεν κάνει παρελάσεις μαζί με τους χρυσαυγίτες στη Θεσσαλονίκη συνηθίζει να αμφισβητεί (όπως οι φίλοι του οι χρυσαυγίτες) ό,τι δεν τον βολεύει. Έβγαλε, λοιπόν, ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr (σ.σ. η οποία, όπως καλά γνωρίζει ο κ. Τζιτζικώστας και επώνυμη είναι και δεν έχει σχέση με διάφορα αμφιβόλου ποιότητας επωνυμο-ανώνυμα blog με τα οποία συνεργάζεται) βαθμολογία των περιφερειαρχών αναφορικά με το ΕΣΠΑ κάνοντας λόγο για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και για δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων». Γιατί όλα αυτά: Μα γιατί η περιφέρειά του στα τελευταία δυόμιση χρόνια (από 30.6.11 έως 31.12.13) που ήταν επικεφαλής ο ίδιος και ο ο προκάτοχός του Π. Ψωμιάδης είναι τελευταία και καταϊδρωμένη στην απορροφητικότητα των κονδυλίων. Αντί λοιπόν ο κ. Τζίτζι να αναζητά που αρμενίζει στραβά υποστηρίζει ότι είναι στραβός ο γιαλός, δίνοντας μάλιστα στην ανακοίνωσή του ψευδή στοιχεία. Προς αποκατάσταση, λοιπόν, της αλήθειας, που με τόσο βάναυσο τρόπο επιχειρεί να πλήξει ο περιφερειάρχης οι αριθμοί είναι οι εξής και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης:
-Στις 30/6/2011 οι συμβασιοποιήσεις του Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν 1.345 δισ. έναντι 2.103 δισ. του συνόλου του προγράμματος (ποσοστό 63,9%) και οι πληρωμές 577,4 εκατ. ευρώ (ποσοστό 27,4% του συνόλου του προγράμματος).
-Στις 31/12/2013 οι συμβασιοποιήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν 2.6319 δισ. έναντι 2.6131 δισ. του συνόλου του προγράμματος (ποσοστό 100,7%) και οι πληρωμές 1423,1 εκατ. ευρώ (ποσοστό 54,4% του συνόλου του προγράμματος).
Για όποιον γνωρίζει απλή αριθμητική, οι διαφορές είναι 36,8% στις συμβασιοποιήσεις και 27% στις πληρωμές.  Τα υπόλοιπα είναι απλώς δημιουργική λογιστική με την οποία (και) το κόμμα του κ. Τζιτζικώστα (σ.σ. ο ίδιος ως «γόνος» το γνωρίζει πολύ καλά)  έφερε τη χώρα μας εδώ που βρίσκεται σήμερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου