30 Μαρτίου 2014

Αντώνη, Βαγγέλη κάντε κάτι για τον Ιορδάνη. Παρακαλάει το παιδί..

0 σχόλια
jordan_29032014.jpg

Με αφορμή και τη διαφαινόμενη υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο έτερος γερόλυκος του ΠΑΣΟΚικού ρεπορτάζ, με το άρθρο του που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω, όχι μόνο κλείνει το μάτι, αλλά πέφτει στα γόνατα του Βενιζέλου, μπας και τον συμπεριλάβει στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της "Ελιάς". Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 37 ονόματα, άλλα πέντε μένουν. Με όσα γράφει ο Ιορδάνης, λέτε να προλαβαίνει;
 [via: newsmail] Η επόμενη ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου – και μάλιστα χωρίς απώλειες – δίνει την δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει μια επιθετική κίνηση για να σηματοδοτήσει την θετική αλλαγή κλίματος για την ελληνική οικονομία.

Ήδη στο μέγαρο Μαξίμου έχουν έτοιμο το σχέδιο για την πρώτη έξοδο στις αγορές, προκείμενου να δανειστεί το υπουργείο Οικονομικών, ένα μικρό για την αρχή ποσό π.χ. 2 δις ευρώ , με το όποιο θα καλύψει κάποιες από τις δανειακές ανάγκες .

Είναι γνωστό στην κυβέρνηση ότι η πρώτη έξοδος θα πτυχή επιτόκιο γύρω στο 5% και πως αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη προσπάθεια . Όπως δηλαδή έγινε με τις άλλες χώρες του μνημονίου που βγήκαν στην αρχή με υψηλό επιτόκιο αλλά η δεύτερη φορά έφερε την πτώση των επιτοκίων.

Την επιθετική αυτή κίνηση την έχουν συμφωνήσει οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος παρά το γεγονός ότι ακόμη και τώρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εκφράζει πολλές ενστάσεις για την καταλληλότητα της στιγμής. Ο «τσάρος» θεωρεί πως στην παρούσα φάση από τεχνοκρατικής πλευράς υπάρχει ρίσκο σε μια τέτοια κίνηση.

«Ρίσκο μπορεί να υπάρχει αλλά πολιτικά θα μας ωφελήσει σημαντικά και θα φτιάξει θετική ψυχολογία στην ελληνική Οικονομία» απαντούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προπομπός μιας τέτοια κίνησης αποτέλεσε η έξοδος στις αγορές των δυο ελληνικών τραπεζών (Πειραιώς ,ΑΛΦΑ) που επιβραβεύτηκαν για την απόφαση τους.

Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ξέρουν ότι το επόμενο διάστημα είναι δύσκολο και καθοριστικό για την συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους που θα αφορά το κούρεμα του ελληνικού χρέους , όμως έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων να τους ξεφύγει.

Έτσι την εβδομάδα που μας πέρασε το κλίμα πήγε να χαλάσει με την υπόθεση του γάλακτος αλλά και των φαρμακειών. Εκεί δηλαδή που όλοι συζητούσαν για το πώς θα μοιραστεί το πλεόνασμα των 525 εκατομμυρίων ξαφνικά άνοιξαν δυο-τρία μεγάλα θέματα που έβγαλαν στους δρόμους μεγάλες κατηγόριες επαγγελματιών. Οι κτηνοτρόφοι με το γάλα κατάφεραν να συσπειρώσουν περίπου 10 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και απειλήθηκε η κυβερνητική συνοχή.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να υιοθετήσει αυτά που τους έλεγαν οι επαγγελματίες και οι αντάρτες βουλευτές από την αρχή.

Οι φαρμακοποιοί έκλεισαν απ αόριστον τα καταστήματα τους και στην υγειά τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι συνταξιούχοι και οι άρρωστοι εκτός του ότι περιμένουν στις ουρές για να πάρουν τα φάρμακα , δεν υπάρχει και πρωτοβάθμια φροντίδα αφού ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε και ο νέος Φορέας ΠΕΔΥ ακόμη μοιράζει τα κλειδιά από τα νέα του γραφεία.

Για λίγες ώρες κινδύνευσε να γίνει μεγάλη αναστάτωση και στον χώρο των ΤΑΞΙ αλλά υπήρξε πυροσβεστική παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου και η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν πως πρέπει να κάνουν μια εντυπωσιακή πολιτική κίνηση για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την καθημερινότητα που φθείρει την κυβέρνηση . Η έξοδος στις αγορές θα αποδυναμώσει και το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πως μετά τις ευρωεκλογές έρχεται νέο μνημόνιο. Η ανάκαμψη θα έρθει βήμα – βήμα όπως και η πολιτική μάχη θα κριθεί στις λεπτομέρειες και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος . Μένει να επιβεβαιωθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Αν η διάφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχειρίσιμη τότε φαίνεται πως το σενάριο που επεξεργάζονται θα έχει συνεχεία. Αν η διάφορα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είναι μεγάλη τότε θα φανεί πως η κοινωνία και οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και δεν πείθονται από κινήσεις τακτικής και από διαβεβαιώσεις του στυλ «η χωρά γυρίζει σελίδα και πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα».
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου