30 Μαρτίου 2014

Ο «παράνομος» υφυπουργός Γ. Βερνίκος αποκαθίσταται ηθικά με θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της «ελιάς»

0 σχόλια
20114-03-30_12.37.28.png


Στο ψηφοδέλτιο της «ελιάς» φιγουράρει και ο Γιώργος Βερνίκος. Ναι, ο γνωστός εφοπλιστής και αδελφικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο ο αντιπρόεδρος τοποθέτησε ως Υφυπουργό Ναυτιλίας ενώ διατηρούσε εταιρία off-shore...
Τον Ιούνιο του 2012 ο Βερνίκος παραιτήθηκε από το υπουργικό αξίωμα δηλώνοντας τότε: «Έκανα λάθος. Δεν βρέθηκε κανείς από τη νομική υπηρεσία να μου το επισημάνει οπότε ζήτησα να παραιτηθώ για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση. Επίσης κατέθεσα την παραίτησή μου και για λόγους ευθιξίας».

( Θυμίζουμε ότι στο νόμο 3213 που ψηφίστηκε το 2003 [επί Σημίτη], προστέθηκε το 2010 [επί Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη] το άρθρο 8, το οποίο προβλέπει βαριές ποινές για τον παραβάτη, μέλος κυβέρνησης, που μετέχει σε εξωχώρια εταιρεία. Αναφέρει χαρακτηριστικά επί λέξει: "Η κατά κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ"! #via )

Εν ολίγοις, ο Γιώργος Βερνίκος δε μπορεί να είναι υπουργός αλλά μπορεί να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής και μάλιστα της "Δημοκρατικής Παράταξης". Και βέβαια, ο Βενιζέλος επιλέγει για την Ελλάδα να εκπροσωπείται στο ευρωκοινοβούλιο από κάποιον που φοροαποφεύγει εκ συστήματος (έστω και νομίμως).

Εν τέλει, το κώλυμα υπουργοποίησης του Βερνίκου λόγω offshore ήταν νομικό αλλά όχι ηθικό.
/www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου