29 Μαρτίου 2014

Αυστηρό μήνυμα του Φ. Κουβέλη στη κυβέρνηση

0 σχόλια
Αυστηρό μήνυμα του Φ. Κουβέλη στη κυβέρνηση
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, διεμήνυσε πως «Πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης τους πειραματισμούς με την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος».
Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι « διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις χρειάζονται και όχι επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος» , ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα πολυσύνθετο και « από το γεγονός πως σήμερα στη χώρα μας οι τιμές του γάλακτος μακράς διαρκείας είναι υψηλότερες περίπου κατά 25% από το φρέσκο έως 5 ημερών.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε επίσης ότι η λύση του προβλήματος απαιτεί παρεμβάσεις σε ολόκληρο το κύκλωμα εμπορίας των προϊόντων , όπως μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και όχι μεμονωμένες ενέργειες, που μάλιστα δεν στηρίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση αλλά σε ιδεολογικές εμμονές.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι υπερδιπλάσια από εκείνη του παραγωγού και παρέθεσε στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ.
Ο κ. Κουβέλης, σημείωσε πως η χώρα πρέπει άμεσα να αποκτήσει όραμα και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής πολιτικής, ενώ επέμεινε, πως την Κυριακή, στην ολομέλεια της Βουλής, θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο στη βάση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό.
Ο κ. Κουβέλης, μετά την Θεσσαλονίκη, περιοδεύει στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συγκρότησης μιας κεντροαριστεράς, όπως είπε «όχι γενικών καθηκόντων , χωρίς νεφελώματα και με έλλειψη συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων αλλά μιας υπεύθυνης προοδευτικής κεντροαριστεράς, η οποία αμφισβητεί την προωθούμενη καρικατούρα του διπολισμού, που μιλάει για το σήμερα, για την ύστερη και μεταμνημονιακή Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου