29 Μαρτίου 2014

Γιατί φοβάται η ΗΠΑ τη Ρωσία

0 σχόλια
Γιατί φοβάται η ΗΠΑ τη Ρωσία
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται σήμερα οι ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, βρίσκεται μεγάλη ρωσική στρατιωτική δύναμη κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου.
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι στην περιοχή είναι συγκεντρωμένοι περίπου 50.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, δηλαδή αριθμός υψηλότερος από αυτόν των 20.000 που είχαν αρχικά ανακοινώσει.
Εν τω μεταξύ, η μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο προειδοποιεί ότι αυξάνεται ο κίνδυνος σύρραξης με τη Μόσχα και τονίζει ότι «στόχος του Πούτιν είναι ολόκληρη η Ουκρανία».
Ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Πέμπτη πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία. «Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Παρούμπιι.
«Οι Ρώσοι δε βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο», συμπλήρωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου