15 Μαρτίου 2014

Ο Δ. Μητρόπουλος κάνει την «αγιογραφία» του ΓΑΠ; #γκρεμίζονται_φούρνοι

0 σχόλια
agiografia_mitropoulou.png


Προφανώς κάποιοι θα μείνετε έκπληκτοι διαβάζοντας παρακάτω τη σημερινή «αγιογραφία» ΓΑΠ στη στήλη του -κατά τ' άλλα- Παπανδρεοφάγου Δημήτρη Μητρόπουλου! Προσπαθήστε να μη σαστίσετε και να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό διαβάζοντας στην περιγραφή μιας (παλιάς) ιστορίας, την παράθεση της αλήθειας εκ μέρους του κου Μητρόπουλου που τολμάμε να πούμε ότι αγγίζει ελαφρώς τα όρια της αβάντας!...

papandreou_2014_03_12.jpeg

Screenshot >> ΕΝ πολλοίς, ένα μείγμα ασφυξίας, δυσανεξίας και αποπροσανατολισμού σε μια σκυθρωπή απρόσωπη πόλη - μέχρι να τη συνηθίσεις και να δεις την ομορφιά και τους ρυθμούς μέσα στην αρχιτεκτονική ασχήμια της. Κάτι σαν την Αθήνα δηλαδή - αλλά με μουλάδες και, φυσικά, σε άλλη διάσταση. Εκεί πάει ο Γιώργος Παπανδρέου, ως προεδρεύων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφήνοντας πίσω τους σιίτες, τους σουνίτες, τους χεζμπολάχ και τους σαλαφιστές του ΠαΣοΚ. Στην Ευρώπη ο Παπανδρέου τα πάει καλά και με το Ιράν πάει να ανοίξει περπατησιά. Βούτυρο στο παξιμαδάκι όλων εκείνων στο κόμμα του που μηχαναρραφούν θέλοντας να τον στείλουν μετεκλογικά - τρέμε Ντόρα! - στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να εντρυφήσει στο ρεπορτάζ του ΠαΣοΚ ή να χάνει την ώρα του σε διάφορα twitter διαφόρων στην ευρύτερη περιοχή Χαριλάου Τρικούπη και Ιπποκράτους για να καταλάβει ότι ο Παπανδρέου έχει μπαφιάσει με το Κίνημα. Και όχι μόνο γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι βαριούνται εύκολα. Αν δεν ήταν η προσπάθεια για την Ελιά θα έμπαινε κανείς στον πειρασμό να χρεώσει έναν συνδυασμό φαταλισμού και ίσως ακόμη και ζαμανφουτισμού στον τρόπο που διαχειρίζεται τα εσωκομματικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη. Επιμένοντας στην πολιτική με κεφαλαίο Π - μόνο στραβός αν είσαι δεν τη διακρίνεις κατά την περίοδο αυτήν - ο Παπανδρέου έχει κάνει τις ιεραρχήσεις του. Τόσο για τη χώρα όσο και για τον εαυτό του. Το θέμα είναι να σωθεί ή, τέλος πάντων, να περάσει οριστικά τις δημοσιονομικές συμπληγάδες η Ελλάδα. Αυτό θα γίνει μόνο με την οριστική επίλυση - δηλαδή τη βιώσιμη διευθέτηση - του χρέους. Κακά τα ψέματα, έχοντας εμπλακεί με το PSI, και πάει βαθιά στο ζήτημα, ο Παπανδρέου ενδιαφέρεται περισσότερο για το χρέος και λιγότερο για τα διάφορα σχήματα συνωμοσίας στο ΠαΣοΚ που, άλλωστε, αλληλοεξουδετερώνονται όταν δεν αποδεικνύονται εποχικό φαινόμενο.

ΣΤΗΝ πραγματικότητα ο Παπανδρέου διυλίζει όλα όσα συμβαίνουν μέσα από το πρίσμα της κυβερνητικής σταθερότητας. Αυτό τον ενδιαφέρει και αυτήν υπηρετεί. Λιγότερο από ό,τι υπηρετεί τον εαυτό του.

ΑΛΛΑ, βέβαια, η έλλειψη ιδιοτέλειας ουδέποτε εκτιμήθηκε στην πολιτική. Δεν είναι βέβαιο ότι τον απασχολεί.




Epikairo: Για να μη σας κρύψουμε την αλήθεια, στο άρθρο του Δημήτρη Μητρόπουλου αντικαταστήσαμε το όνομα Βενιζέλος με το όνομα Παπανδρέου (σε bold). Οπότε, αν θέλετε, μπορείτε να ξαναδιαβάσετε το άρθρο και όπου Παπανδρέου να βάλετε Βενιζέλος.
Είναι η τελευταία φράση του Δ. Μητρόπουλου ο λόγος που μας παρακίνησε να προβούμε σε αυτή τη χιουμοριστική παρέμβαση, αυτή που αναφέρεται στην έλλειψη ιδιοτέλειας του Βενιζέλου που ουδέποτε εκτιμήθηκε στην πολιτική και βέβαια αυτό ουδόλως απασχολεί τον αλτρουιστή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ! Ιδού η ουμανιστική κατακλείδα του Μητρόπουλου για τον οσιομάρτυρα Βενιζέλο:

bienneara.png

Σε επόμενο τεύχος των Νέων το συγκεκριμένο screenshot θα κυκλοφορήσει και σε εικόνισμα, προφανώς ορμώμενοι από την αντίδραση μας καθότι σταυροκοπιόμαστε από το πρωί στην περιγραφή της αγιοσύνης του Βαγγέλη!
Πηγή: epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου