14 Μαΐου 2014

«Ο «Καλλικράτης» είναι υπόθεση όλων μας»!

0 σχόλια
Ο επανασχεδιασμός των επιπέδων διακυβέρνησης είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού ο οποίος πρέπει να ενδιαφερθεί και να συμμετάσχει, διότι η αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει την βάση, πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και το αποκεντρωμένο κράτος!
Απ’την αυτοδιοίκηση μπορεί ν’αρχίσει η αλλαγή του άδικου πελατειακού πρότυπου ανάπτυξης! Με σωστό προγραμματισμό και καθαρούς στόχους, μπορεί να αλλάξει η γκρίζα εικόνα που μας πληγώνει και μας κρατά σε στασιμότητα!
Από την ικανότητα των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, την ενεργοποίηση και τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών στελεχών, θα κριθούν για τον πολίτη η αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες να προωθηθούν για τη χώρα!
Πιστεύω στον ενεργό πολίτη, στον πολίτη που μάχεται, διεκδικεί, οραματίζεται, στοχεύει και πετυχαίνει! Στον πολίτη, που αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που συγκρούεται με το κατεστημένο, τη διαφθορά και τη διαπλοκή!
Πιστεύω στους πολίτες, που συμβάλλουν στη μεγάλη αλλαγή και στην αυτοδιοίκηση, με στόχο τη διαφάνεια, την ανάπτυξη, στο κράτος πρόνοιας, τη δημοκρατία! «Η συμμετοχή των πολιτών καθορίζει και το βάθος της δημοκρατίας»!
Η απάντηση στο ερώτημα έχει δοθεί από την αθηναϊκή δημοκρατία, στην οποία η συμμετοχή των πολιτών θεωρούταν υποχρέωση του πολίτη! Στην Αρχαία Ελλάδα, ο Περικλής στον «Επιτάφιο Λόγο» είχε πει τα εξής: «Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που τον μη αναμειγνώμενο καθόλου στα κοινά δεν το θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο»!
Τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία μας πάσχει από «μιθριδατισμό», μπολιασμένη από δυο ειδών δηλητήρια, το δηλητήριο του προσωπικού βολέματος και από το δηλητήριο της απάθειας – πολυθρόνας των πολιτών, που απογοητευμένοι από την ανικανότητα και την διαφθορά, αφενός, του κεντρικού πολιτικού συστήματος και αφετέρου του συστήματος τοπικής εξουσίας, ουσιαστικά, απέχουν από τα κοινά..
Αναρωτηθήκαμε όμως... εάν οι πολίτες αντιδρούσαν...εάν οι πολίτες συγκροτημένα, δημοκρατικά, ουσιαστικά και καθημερινά έλεγχαν τα πεπραγμένα της εξουσίας, θα είχαμε φτάσει στην διάλυση της κοινωνίας μας;
Ειδικά σήμερα που διακυβεύονται τα πάντα, που διακυβεύεται η κοινωνική συνοχή η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη!! Μόνο συμμετέχοντας ενεργά θα αποτρέψουμε την κατάρρευση της κοινωνικής συνοχή!!

Τίποτα δεν άλλαξε με την απραξία, τίποτα δεν εξελίχθηκε. Τίποτα δεν αναδιαρθρώθηκε, τίποτα δεν αποκτήθηκε με αδράνεια, αντιθέτως, χάθηκαν πολλά. Μέσα από τα κοινά, οι πολίτες πρέπει να αγωνίζονται για το καλύτερο και αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι ένας λόγος παραπάνω. Πρέπει να καταλάβουν πως ο ψηφοφόρος έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της χώρας ξεκινώντας απ’τους Δήμους και την Περιφέρεια!.



Δήμητρα Φαρμάκη Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία με τον Ανεξάρτητο συνδυασμό "συμμετέχω" του Μάρκου Μπόλαρη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου