9 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

0 σχόλια
Εμπλοκή 1η: Τις μνημονιακές ημέρες, τις προηγούμενες του δημοψηφίσματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κουνούσε το λάβαρο της επαναδιαπραγμάτευσης με τις σιωπηρές ανησυχίες της Ευρώπης να γιγαντώνονται, διότι ο κύριος Σαμαράς ουδέποτε προσδιόρισε τους όρους της νέας διαπραγμάτευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για προγραμματικές δηλώσεις χωρίς περιεχόμενο που προκαλούσαν αίσθημα αβεβαιότητας στην Ευρώπη ενδεχομένως και μεγαλύτερο από αυτό που ....
προκάλεσε η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.
Εμπλοκή 2η: Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αποτέλεσε το επιστέγασμα της ανησυχίας στην Ευρώπη ότι σε ενδεχόμενη κυβερνητική ανατροπή η Ελλάδα θα παρέκλινε από το σύμφωνο και εν τέλει οδήγησε τον Παπανδρέου να προβεί σε τρικ για να προκαλέσει τη συζήτηση για συναίνεση.
Εμπλοκή 3η: Σε συμφωνημένη πλέον διάθεση για συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ο κύριος Σαμαράς εισέρχεται σε διαπραγμάτευση με προειλημμένες αποφάσεις για μη πολιτικά πρόσωπα σε μεταβατική Κυβέρνηση με εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τη διαπραγμάτευση.
Εμπλοκή 4η: Ο κύριος Σαμαράς υπόδουλος πλέον των εσωκομματικών του τριβών, μετακινείται κατά περίπτωση ανάμεσα στις φωνές που βγάζουν τα γκρουπούσκουλα που έχουν δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία, στους αντιμνημονιακούς που τον απειλούν με τον χαρακτηρισμό του προδότη από τη μία και τους μνημονιακούς που τον πιέζουν να συναινέσει από την άλλη. Η διάκριση αυτή σήμερα είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ απειλώντας μεσοπρόθεσμα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με διάσπαση.
Εμπλοκή 5η: Ο κύριος Σαμαράς, από μόνος του, προτρέχει και χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ρεν ως προσβλητικές και ως εκ τούτου να μην υπογράφει τις διαβεβαιώσεις προς την Ευρώπη και να μην μπορεί να εκταμιευτεί η 6η δόση. Ο ίδιος ελπίζει ότι αν δεν εκταμιευτεί η δόση και προβεί το κράτος σε μερική στάση πληρωμών, αυτό θα το χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ.
Όλα τα παραπάνω αφήνουν σαφείς υπόνοιες ότι το κομματικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το εθνικό σε μερίδα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με τις υγιείς φωνές μέσα στην παράταξη να ετοιμάζει πραξικοπιματική παρέμβαση αν δεν ξεμπλοκαριστεί ο κύριος Σαμαράς σύντομα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου