13 Δεκεμβρίου 2011

ΣΔΟΕ: Εντόπισε ΙΧ στην Πάτρα με 130 κιλά λαθραίου χρυσού αξίας 7 εκατ. ευρώ

0 σχόλια

Στην Πάτρα εντοπίσθηκε ΙΧ που μετέφερε 130 κιλά χρυσού αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ ο οποίος θα εξαγόταν μέσω Ιταλίας στη Γερμανία.
Για την αγορά του χρυσού δεν υπήρχε ούτε ένα παραστατικό με ...αποτέλεσμα στελέχη του ΣΔΟΕ να εκτιμούν ότι βρίσκονται ενώπιον ενός μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίου του πολύτιμου μετάλλου.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έχει γεμίσει με διαφημιστικές καταχωρήσεις ενεχυροδανειστηρίων, μικρών και μεγάλων,
που καλούν τους καταναλωτές να πουλήσουν ή να βάλουν ενέχυρο τα χρυσαφικά τους για να εξασφαλίσουν μετρητά. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών φαίνεται πως είναι μεγάλο και τα ενεχυροδανειστήρια φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Από τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει το Σώμα προέκυψε ότι το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας ξεπερνά το 70% καθώς από τα περίπου 65 ενεχυροδανειστήρια που ελέγχθηκαν περίπου τα 50 εντοπίσθηκαν να έχουν υποπέσει σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.
http://www.imerisia.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου