13 Δεκεμβρίου 2011

Η «ομάδα των 4», κόντρα στον Βενιζέλο, δεν θέλει άμεσα εκλογές

0 σχόλια
Η «ομάδα των 4», κόντρα στον Βενιζέλο, δεν θέλει άμεσα εκλογέςΚόντρα στην λογική Βενιζέλου για τις εκλογές η «ομάδα των 4». Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Μόσιαλος, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, εκτίμησαν ότι η προσφυγή στις κάλπες το άμεσο χρονικό διάστημα δεν συμφέρει τη χώρα και ότι προτιμότερο θα ήταν να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου


Ταυτοχρόνως αποφάσισαν να κινηθούν συντεταγμένα σε μια σειρά θεμάτων που θα προκύψουν για την κυβέρνηση. Έτσι θα πρέπει να αναμένουμε κοινές τοποθετήσεις των «4» για τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η άποψη περί παράτασης της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως φαίνεται και από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών, τείνει να γίνει κυρίαρχη στο ΠΑΣΟΚ. 

Με αυτή δείχνει να συμφωνεί και ο Γ. Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να αποδώσουν τα οικονομικά μέτρα και το κλίμα να αρχίσει να αλλάζει από την άνοιξη, όταν αναμένεται να «πέσουν» στην αγορά τα 14 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που θα επαναδρομολογήσουν τα μεγάλα έργα και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Αντιθέτως, ο Ευ. Βενιζέλος εμφανίζει εαυτόν κουρασμένο βλέποντας τα οικονομικά μεγέθη να μην είναι τα αναμενόμενα, δηλώνει ότι είναι προτιμότερο να αποφασίσει τα νέα μέτρα μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και προκρίνει την προσφυγή σε εκλογές. 
Το γεγονός ότι οι «4» διαφωνούν, δεν σημαίνει ότι κάνουν οπίσω και με την άποψη ότι πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ- διατηρώντας φυσικά ο καθένας (και η καθεμιά) τις προσωπικές του απόψεις.


/www.newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου