13 Δεκεμβρίου 2011

Φρ. Ραγκούσης: «Σκοπός του Βλαστού ήταν να διαφύγει και όχι να θέσει ζωές σε κίνδυνο»

0 σχόλια
Φρ. Ραγκούσης: «Σκοπός του Βλαστού ήταν να διαφύγει και όχι να θέσει ζωές σε κίνδυνο»«Δεν υπάρχει σύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία», ξεκαθάρισε ο Φρ. Ραγκούσηςσυνήγορος υπεράσπισης του Π. Βλαστού, μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM 99,5», αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινό περιστατικό.  

«Ο Π. Βλαστός και οι πολιτικοί κρατούμενοι που ανήκουν στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν ξεκάθαρη θέση όταν απέτυχε η απόπειρά τους να αποδράσουν, να παραδοθούν. Και γι’ αυτό έγινε η παράδοσή τους στο διευθυντή των φυλακών. Ούτε στην Αστυνομία ούτε στον εισαγγελέα». 

Σχετικά με τα κίνητρα του Π. Βλαστού και των μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», ο κ. Ραγκούσης απάντησε: «Άλλα ήταν τα κίνητρα του ενός και άλλα του άλλου. Ο Βλαστός το είπε ξεκάθαρα: «δεν έχω δικαστεί ποτέ για ό,τι έχω κάνει, δικάζομαι για ό,τι μου έχουν φορτώσει, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και άρα γι’ αυτό θέλω να αποδράσω». 


Ήταν ξεκάθαρο. Δεν είναι πασπαλίσματα ούτε το οργανωμένο έγκλημα με την τρομοκρατία, τους αντεξουσιαστές κτλ. Είναι ξεκάθαρα πράγματα: βιώνουν μέσα σε ένα χώρο μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία ο ίδιος ο κ. Αραβαντινός την ονομάζει «συνθήκες αυλισμού» αντί κράτησης. Δηλαδή, ο ίδιος ο εκπρόσωπος των σωφρονιστικών χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις.»
 
Στη συνέχεια, τόνισε πως «Δεν κράτησαν ομήρους. Βλέποντας ότι η Αστυνομία ήταν έξω, έκλεισαν την πόρτα και έμειναν μέσα. Εγκλωβίστηκαν. Γι’ αυτό ζητούσε ο Βλαστός να αφήσουν να μπω εγώ και να φύγουν οι άλλοι. Δεν ζητούσε να μπω και να μείνουν οι άλλοι». 
 
Ενώ τέλος, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν κινδύνευσε κανείς. «Δεν ξέρω τις συνθήκες που έγιναν αντιληπτοί. Ξέρω όμως ότι κανένας δεν κινδύνευσε, διότι σκοπός του Βλαστού και των πολιτικών κρατουμένων ήταν ένας και μόνο: να φύγουν, όχι να θέσουν σε κίνδυνο ζωές ή να αρχίσουν να πυροβολούν ή να βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο ενός σωφρονιστικού και να έβγαιναν έξω με ανθρώπινη ασπίδα. Τι θα γινόταν, δηλαδή, αν άρχιζαν να πυροβολούν; Δεν το ήθελαν αυτό.» 

http://www.newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου