5 Φεβρουαρίου 2012

Οι δανειστές εκβιάζουν ανοιχτά την Ελλάδα

0 σχόλια

Οι δανειστές εκβιάζουν ανοιχτά την Ελλάδα
Ανοιχτό εκβιασμό της Ελλάδας, στην πιό κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, επιχειρούν οι δανειστές με δηλώσεις αξιωματούχου που, φυσικά, δεν κατονομάζεται στο πρακτορείο Reuters. Απειλούν ότι αν δεν δεχθούμε τους όρους τους θα μας οδηγήσουν σε άτακτη ...χρεοκοπία, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις πιθανές παρενέργειες στην Ευρωζώνη.
Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση ότι δεν πρέπει να πιστέψει η Ελλάδα πως θα αποτραπεί η ασύντακτη χρεοκοπία της, λόγω των επιπτώσεων σε χώρες του ευρώ. «Έχουμε χάσει την υπομονή μας», τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου λέγοντας ότι δεν έχει χρόνο να δει την τρόικα διότι ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ!
«Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για εκείνον, και του την έδειξαν καθαρά χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη», υποστηρίζει.
Αλήθεια ή ψέματα;
Άγνωστο προς το παρόν. Ο Βενιζέλος είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και διαπραγματεύεται μαζί με τον πρωθυπουργό τους όρους της νέας συμφωνίας. Θα ακούσουμε αργότερα τη δική του εκδοχή.
Ένα ερώτημα: τι ακριβώς εξυπηρετεί ένα τέτοιο δίλημμα προς τη χώρα και μια τέτοια επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της, στην τελευταία και πιό λεπτή φάση της διαπραγμάτευσης;
Και γιατί, αλήθεια, επισημαίνει ο αξιωματούχος (χωρίς όνομα) ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσει η συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αν δεν νομοθετήσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις μέσα στο Φεβρουάριο»;
Τι άλλο από εκβιασμός είναι όλο αυτό;
ΠΗΓΗ: aixmi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου