19 Μαρτίου 2012

"Βαγγέλη, θα είμαι κοντά σου"...

0 σχόλια
Διαβεβαιώσεις από Παπανδρέου σε Βενιζέλο

 
Για μια νέα αρχή μίλησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον νέο πρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε ...καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο και ανέτρεξε στην συνεργασία τους το τελευταίο διάστημα προκειμένου να βάλουν τη χώρα σε μια τροχιά σιγουριάς. Επίσης διαβεβαίωσε τον κ. Βενιζέλο πως ως απλός πολίτης θα είναι κοντά στην νέα ηγεσία του κόμματος στην καθοριστική προσπάθεια του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η προσπάθεια σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου έχει τρεις προϋποθέσεις:
  1. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι πυλώνας σταθερότητας. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη πως το κόμμα σήκωσε τα τελευταία δύο χρόνια ευθύνες που δεν του αναλογούσαν, ευθύνες πατριωτικές και εθνικές.
  2. Ο κάθε πολίτης, ο καθένας από εμάς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είμαστε εμείς που θα αλλάξουμε τη χώρα. Αναφέρθηκε δε στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, επαναβεβαιώνοντας την ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, η οποία αποτελεί πρωτοπορία του ΠΑΣΟΚ με αίσθηση δημοκρατίας και ελευθερίας.
  3. Η τελευταία προϋπόθεση είναι το τι θα κάνει η Ευρώπη, αφού οι εξελίξεις είναι καθοριστικές. Εξέφρασε δε την προσδοκία του να εκλεγεί μια προοδευτική κυβέρνηση στην Γαλλία.

Τέλος ευχήθηκε τα καλύτερα στον νέο πρόεδρο.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο για την προσφορά του στην παράταξη. Σημείωσε πως η βάση έδωσε μαθήματα αντοχής και ελπίδας με τη συμμετοχή της. Μίλησε για πολύ δύσκολες συνθήκες και ότι οι συμμετοχή των μελών του κόσμου ανέτρεψε τα στερεότυπα. Υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ξεκινάει η μάχη των εκλογών και ότι πρέπει να ανασυνταχθεί η παράταξη, η χώρα και η Ευρώπη.

Ο κ. Βενιζέλος βεβαίωσε του πολίτες ότι γίνεται μια προσπάθεια να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Έκανε λόγο επίσης για συντηρητική Ευρώπη, όμως τόνισε πως πουθενά αλλού δεν θα μπορούσε να η Ελλάδα να βρει πρόσφορο έδαφος για προοδευτικούς συσχετισμούς. Συμπλήρωσε επίσης πως πρόκειται να στηρίξη τον Γιώργο Παπανδρέου στην εκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης, Χαρ. Τρικούπη, Ελ. Βενιζέλο, Ν. Πλαστήρα, Γ. Παπανδρέου και Α. Παπανδρέου, τόνισε πως αντιλαμβάνεται τα βάρη και τις ευθύνες και ότι το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει την ιστορική του αποστολή.
Πηγη: http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου