19 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, το μήνυμα Ολάντ-Ομπάμα

0 σχόλια

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, το μήνυμα Ολάντ-ΟμπάμαΤην κοινή τους θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, με προτεραιότητα την ενίσχυση της ανάπτυξης, εξέφρασαν ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος, Φρνασουά Ολάντ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, πριν τη Σύνοδο της G8.
Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Πιστεύουμε και οι δύο το ίδιο: ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες και από τις δύο πλευρές (σ.σ. Ελλάδα και Ευρώπη)», τόνισε.
Από την πλευρά του ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι οι συνομιλίες των «Οκτώ» στο Καμπ Ντέιβιντ πρέπει να εστιαστούν στην προώθηση μίας ισχυρής αναπτυξιακής ατζέντας σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. «Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία» σημείωσε, σύμφωνα με το parapolitika.gr
tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου