21 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΔΝΤ αποστομώνει Ρουμελιώτη

0 σχόλια


Στις 27 Ιουλίου 2012, σε δήλωση του ο πρώην εκπρόσπωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Ρουμελιώτης κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον Γ. Παπανδρέου “γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν”.
Υποτίθεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης δεν γνωρίζει ή δεν θυμάται τι συμβαίνει στην ευρωζώνη ή πώς αντιδρούσαν οι ευρωπαίοι, που έβαλαν και τα 2/3 των χρημάτων για να μην τιναχτεί στον αέρα η Ελλάδα το Μάιο του 2010, σε κάθε σενάριο αναδιάρθρωσης – τότε – του ελληνικού χρέους.
Χθες το ΔΝΤ απάντησε αποστομωτικά στον κ. Ρουμελιώτη.
Δημοσιεύτηκε έκθεση του ΔΝΤ αναφορικά με τα Προγράμματα Στήριξης. Όλη η έκθεση είναι εδώ:
http://www.imf.org/external/np/pp/eng/2012/061912a.pdf
Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων το εξής: “οι θεσμικοί περιορισμοί στην Ευρωζώνη περιστασιακά περιόριζαν τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής που θα μπορούσαν να είχαν εξεταστεί ανά περιπτώσεις από το ΔΝΤ, όπως η αναδιάρθρωση χρέους για την ενίσχυση της βιωσιμότητάς του (κάτι που ίσχυσε ιδίως στην περίπτωση του τραπεζικού χρέους της Ιρλανδίας και του δημόσιου χρέους της Ελλάδας)” .
Η έκθεση επαναλαμβάνει αυτό που γνωρίζουν όλοι. Ακόμα και ο κ. Ρουμελιώτης που σήμερα παριστάνει ότι δεν θυμάται αλλά προτιμά, για δικούς του λόγους, να κατηγορεί εκείνους που πήραν τις πιο δύσκολες πολιτικές αποφάσεις για να μην καταρρεύσει η χώρα.

http://www.smartpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου