8 Νοεμβρίου 2012

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

0 σχόλια

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε μεν χθες Τετάρτη, αλλά οριακά, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με έξι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και ένα βουλευτή της ΝΔ να τίθενται εκτός των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων και τους βουλευτέςτης ΔΗΜΑΡ – πλην δύο- να δηλώνουν «παρών».

Η κυβερνητική πλειοψηφία (εκτός της ΔΗΜΑΡ) συρρικνώθηκε έτσι στους 153 βουλευτές, και τώρα πρέπει να διέλθει από στενωπό για την εφαρμογή των μέτρων. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά εξερχόμενος από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δίνοντας τον τόνο για τις δυσκολίες στην εφαρμογή των ψηφισθέντων μέτρων.
Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είναι η σειρά της ΕΕ να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. «Εάν η Ευρώπη ζητάει από εμάς να πράξουμε το καθήκον μας ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, περιμένουμε από την Ευρώπη να πράξει από αύριο κιόλας το δικό της καθήκον προς την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ως μεγάλο, αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα προς την ανάπτυξη, χαρακτήρισε από την πλευρά του την υπερψήφιση των μέτρων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.
Νωρίτερα, κατά την ομιλία του πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση των τελευταίων 37 ετών» και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους βουλευτές να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι ευθύνη της Βουλής να εμποδίσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ».
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε μετά την ψηφοφορία ότι η κυβέρνηση μετράει πληγές την ψηφοφορία. «Με τα καταστροφικά μέτρα όμως, θα πληγώσει οικονομία και κοινωνία. Να τους σταματήσουμε!» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση δέχθηκε επίσης πλήγμα μετά την κατάθεση και την απόσυρση λίγο αργότερα της επίμαχης διάταξης για την μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, με τον ΥΠΟΙΚ να επισημαίνει ότι θα επαναφέρει το θέμα με νομοτεχνική βελτίωση.
Οι υπάλληλοι της Βουλής ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους, τονίζοντας ότι «τα επικοινωνιακά τερτίπια δε θα περάσουν».

Πηγή: epikaira.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου