10 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος: «Άθλιο δημαγωγικό σόφισμα από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΧΑ»

0 σχόλια

Βενιζέλος: «Άθλιο δημαγωγικό σόφισμα από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΧΑ»Με μια εφ´ ολης της ύλης ομιλία απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε στελέχη του κόμματος από την Αττική. ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η παρουσία σας εδώ δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, υπάρχει, ξέρει να ανασυγκροτείται και να κρατάει την τύχη του τόπου».


Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως «Εμείς δεν ηττηθήκαμε στις εκλογές για να απολαύσουμε την άνεση της αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε πως η οικονομική πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί και να αποδώσει.

Επίσης ισχυρίστηκε πως το ΠΑΣΟΚ χρωστούσε στη χώρα. Ήταν η ιθύνουσα αν δύναμη της μεταπολίτευσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πραγματικότητα υπαγόρευσε τους όρους με βάση τους οποίους λειτούργησε η χώρας για τρεις δεκαετίες. Η περίοδος από το 74 ως το 12 είναι η καλύτερη της χώρας. Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί Έλληνες δεν ένιωσαν ασφαλείς.Υπήρξαν λάθη μέσα στη διαδρομή αυτή, αλλά τίποτα από αυτά δεν μπορεί να κρίνει την πραγματικότητα.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη πως ακόμη και τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση συγκροτημένη, ασφαλής και υπεύθυνη.Χαρακτήρισεάθλιο δημαγωγικό σόφισμα, από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά και ΧΑ, ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να εφαρμόσει άλλες επιλογές και δεν τον έκανε γιατί δεν είχε έμπνευση, βούληση, ή το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την επιλογή να είναι δεξιό κόμμα. Η επιλογές ήταν αναγκάστηκες, είπε και επιβεβλημένες στο σκέλος της δημοσιονομικής μεταβολής. «Οποιαδήποτε λύση και αν βρισκόταν θα μας καταδίωκε με μεγαλύτερη φτώχεια, θα εξανέμιζε περιουσίες και καταθέσεις, δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο, αυτή ήταν η πρόταση εκείνη τη στιγμή και εξακολουθεί να είναι εναλλακτική πρόταση», τόνισε

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη κυβερνήσει θα εφαρμόσει την πολιτική του άλλου , ενώ θα έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας κόλπα που έγιναν στην μεταπολίτευσης.

Έχει μεγάλη σημασία να πιστέψουμε αυτό που κάνουμε είναι η σωστή πολιτική της χώρας, είπε και παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα επιβάλλεται με όρους που μας υπαγορεύει μια αντίληψη που τιμωρεί τους λαούς του τόπου. Η Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει άλλη επιλογή πιο φιλική στην ανάπτυξη, χωρίς να τροφοδοτούν με την ύφεση, εκτίμησε και συμπλήρωσε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι επιλογή της χώρας, αλλά ανάγκη της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα καλύτερο γήπεδο από την Ευρώπη, τόνισε.

Επίσης στην ομιλία του έδωσε έμφαση στο σκέλος για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και το χαρακτήρισε εθνικό στόχο και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Ασκώντας κριτική στη διαχείριση της κρίσης από τον πρωθυπουργό είπε πως εάν είχαν γίνει δεκτές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο διαπραγμάτευσης θα είχε κερδηθεί χρόνος. Επίσης υπογράμμισε ότι θα μειωθεί κατά 10% το χρέος με την επαναγορά των ομολόγων και ότι Η Ελλάδα θα ελαφρυνθεί ακόμα περισσότερο αν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας.

Σχολιάζοντας τα νέα φορολογικά μέτρα είπε πως το φορολογικό πακέτο που προκαλεί την δυσαρέσκεια και την αντίδραση δεν είναι η νέα φορολογική νομοθεσία που θα πείσουμε τους Έλληνες για δίκαιο φορολογικό σύστημα, είναι πακέτο μέτρων συνδεδεμένο με τις περικοπές των δαπανών, αναγκαστήκαμε να παλέψουμε σκληρά να αντιμετωπίσουμε με ορθολογικής λύσεις κι αυτές οι προσπάθειες απέδωσαν.


Αναφέρθηκε επίσης στις εκρεμμούσες προτάσεις νόμου του ΠΑΣΟΚ:

Σύσταση ταμείου γενεών από έσοδα ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Πρόταση νόμου για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πρωτοβουλία για Χρυσή Αυγή.

Σε σχέση με το τελευταίο είπε πως δεν είναι αφελές το ΠΑΣΟΚ να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει όνομα και να έρθει με άλλο όνομα. Αναρωτήθηκε όμως αν πρέπει να είναι ατιμώρητη η άρνηση του Ολοκαυτώματος ο ναζιστικός χαιρετισμός, τα προβλήματα που δημιουργούν οι ρατσιστικές πορείες στην Θράκη. Ζήτησε από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πωςη εναλλακτική λύση από την τρικομματική κυβέρνηση είναι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ.

Τέλος μιλώντας για την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να επανακάμπτει δήλωσε ότιαυτοί που βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ με το συνέδριο του να αποκτά την δυνατότητα να ανακτήσει δυνάμεις, νιώθουν άβολα, αλλά και όσοι έχουν ανάβει εργολαβικά την διάλυση του δεν θέλουν να έχουν στα πόδια τους ένα παράγοντα που δεν τον ελέγχουν. Μίλησε για υπέρπροβολή μοναδικών ή μικρών προτάσεων πολιτικής, των οποίων κοινός παρονομαστής της καμπάνιας είναι το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ανάγκη «να τροφοδοτήσουμε τον διάλογο με την Δημοκρατική Αριστερά» και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να έρχονται σε προσωπική επαφή με τους πολίτες «γιατί το πρόσωπο είναι σπαθί» όπως είπε.
Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου