12 Δεκεμβρίου 2012

Τα απαρατήρητα από την ομιλία του Βενιζέλου στις Σέρρες

0 σχόλια

Αφού ολοκληρώσει, τον κύκλο των... σοσιαλιστικών του περιηγήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Ρώμη όπου στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται παραβρεθεί σε εκδήλωση ομοϊδεατών του για την Ευρώπη. Στην ημερίδα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να είναι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οπότε θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Βενιζέλου μαζί του.
Προηγουμένως, ο κ. Βενιζέλος μέσα στην εβδομάδα θα έχει δύο συναντήσεις: Η πρώτη θα είναι με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και η δεύτερη με τον πρόεδρο της βουλής Β. Μεϊμαράκη. Και οι δύο αυτές συναντήσεις έχουν θέμα τη Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα βέβαια, στις συνεδριάσεις των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη του κινήματος να μην ντρέπονται που είναι ΠΑΣΟΚ και απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση συνεργασίας προς τη ΔΗΜ.ΑΡ. και άλλες κινήσεις.

Παράλληλα, επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς του περί «αλεξιπτωτιστών» και «κηπουρών» που υπήρξαν στο ΠΑΣΟΚ και είχαν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το κομματικό ακροατήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν ελεγχόμενο, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τον κ. Βενιζέλο, και εχθρικό για όσους πήγαν να αντιτείνουν έναν διαφορετικό λόγο, όπως ο κ. Χάρης Τσιόκας πρώην βουλευτής, που υποστήριξε ότι χρειάζεται άλλη πολιτική πολύ έξω από το πλαίσιο της κυβέρνησης.

Δε συνέβη το ίδιο και στις Σέρρες όπου ο πρώην βουλευτής Μ.Τζελέπης σαν καλό μαθητούδι προσπάθησε να επιδείξει "άριστη διαγωγή" στον Πρόεδρο, προσπαθώντας να ελέγξει μέχρι και το πάνελ, ώστε εκεί να καθήσουν οι αρεστοί. Κατραϊδρωμένος μάλιστα έσπευσε με ιδιαίτερη πρεμούρα να δώσει «σκονάκι» , ώστε από τη σύνθεση να λείπει ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πασχάλης Τόσιος.

Ο τελευταίος μην επιθυμώντας να συμμετάσχει , αγνόησε τον (αυτό-)φερόμενο ως τοπάρχη του Βενιζέλου και δε «χαρίστηκε» σε κανένα από τα περιφερόμενα τσιράκια. Στην τοποθέτηση του μάλιστα καυτηρίασε τις αγχωτικές συμπεριφορές στελεχών που φοβούνται την κριτική και την αλήθεια.

Τα λεγόμενα πάντως του κ.Τόσιου δεν άρεσαν ιδιαίτερα σε ορισμένους,και μάλιστα κυρίως σε «δυσαρεστημένο» στέλεχος –που είναι γνωστό πως υπηρεσιακά λειτουργεί μόνο «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμε» ώστε έσπευσε σε (χαμηλόφωνες) βρυσιές κατά του π.αντιδημάρχου Ηράκλειας...



Εφημερίδα Καθημερινός Παρατηρητής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου