28 Δεκεμβρίου 2012

Υπέγραψε τον νόμο για τις αμερικανικές υιοθεσίες ο Πούτιν

0 σχόλια

Υπέγραψε τον νόμο για τις αμερικανικές υιοθεσίες ο Πούτιν

Την υπογραφή του στον νόμο που απαγορεύει σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία έβαλε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, ως αντίποινα για τον αμερικανικό "νόμο Μαγκνίτσκι".  Ο νόμος θα τεθεί άμεσα σε ισχύ , από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και αναμένεται να προκαλέσει ακόμα περισσότερη ένταση, στις ήδη “ψυχροπολεμικές” διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.
Με ειρωνική διάθεση, πριν την επίσημη υπογραφή του νομοσχεδίου, ο Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμου με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει "να στείλουμε όλα μας τα παιδιά εκεί ή μήπως να μετακομίσουμε όλοι;»
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγγειλε μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών στα ρωσικά ορφανοτροφεία, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία είναι μια ισχυρή και υπεύθυνη χώρα που μπορεί να φροντίζει τους κατοίκους της.
Ο νόμος που επικυρώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Ρωσίας,  προβλέπει επίσης την κατάρτιση μιας «μαύρης λίστας» Αμερικανών οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι στη Ρωσία και υπάρχουν υποψίες σε βάρος τους ότι παραβίασαν δικαιώματα Ρώσων πολιτών.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε πριν λίγες τον νόμο Μαγκνίτσκι, που στοχεύει στην τιμωρία Ρώσων που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης.
Οι υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία αυξήθηκαν δραματικά μετά την κατάρρευση του σοβιετικού συστήματος και το άνοιγμα των συνόρων το 1991, με καλύτερους "πελάτες" τις αμερικανικές οικογένειες .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου