14 Δεκεμβρίου 2012

Messi vs Falcao

0 σχόλια

Οι δύο πρώτοι σκόρερ της Primera θα τεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή στο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο, με τον Κολομβιανό να είναι κάτω από μόλις 2 παίκτες από το 2011!

Από την άφιξή του στο «Βιθέντε Καλδερόν» μέχρι σήμερα, ο Φαλκάο έχει πετύχει 40 γκολ μόνο στο πρωτάθλημα κάνοντας τους αφισιονάδος των Ροχιμπλάνκος να μην θυμούνται ποιοι είναι οι Κουν Αγουέρο και Ντιέγο Φορλάν. Σε αυτό το διάστημα μόνο δύο παίκτες βρίσκονται πάνω από τον 27χρονο επιθετικό στη λίστα με τον πίνακα των σκόρερ, με τον προσεχή αντίπαλό του, Λιονέλ Μέσι, να είναι στο Νο1 και τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι δεύτερος.

Ο «Τίγρης» βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση αφού προέρχεται από τα 5 (!) γκολ κόντρα στην Λα Κορούνια στην Μαδρίτη, κάτι το οποίο Μέσι και Ρονάλντο δεν έχουν ακόμα πετύχει στην Primera Division, ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε ότι είναι από τους βασικούς λόγους του μετάλλου μεγάλης ομάδας που έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες η Ατλέτικο.

Οσον αφορά τη φόρμα του Αργεντινού, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αφού στα τελευταία 7 ματς που ήταν βασικός έχει πετύχει 2 γκολ, ενώ με την ντομπλέτα με την Κόρδοβα στο Κύπελλο έφτασε τα 88 τεμάχια μέσα στο 2012. Ακολουθεί η λίστα με τους παίκτες που έχουν βάλει τα περισσότερα γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι σήμερα.

73 Λιονέλ Μέσι
59 Κριστιάνο Ρονάλντο
40 Ρανταμέλ Φαλκάο
29 Γκονσάλο Ιγουαΐν
25 Ρουμπέν Κάστρο
25 Ρομπέρτο Σολδάδο
24 Καρίμ Μπενζεμά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου