22 Απριλίου 2013

Φόρος στα οικόπεδα εκτός σχεδίου με στόχο 12 δισ. ευρώ

0 σχόλια

Φόρος στα οικόπεδα εκτός σχεδίου με στόχο 12 δισ. ευρώ
Σε ενιαίο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, σύμφωνα με το "Έθνος", ενώ αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Σύμφωνα με τον δημοσίευμα δεν αποκλείεται τη Μεγάλη Εβδομάδα να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να "περάσει" τον νόμο - σκούπα που θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, έτσι ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την εκταμίευση του συνόλου των δόσεων που εκκρεμούν μέχρι σήμερα άλλα και εκείνες που είναι προγραμματισμένες να καταβληθούν μέσα στον Μάιο, ήτοι 12 δισ. ευρώ στο σύνολό τους.
Ο γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος, μετά από εντολή του πρωθυπουργού έχει ειδοποιήσει όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και αναμένει μέχρι την Πέμπτη να του έχουν παραδώσει όλα τα σχετικά κείμενα, έτσι ώστε να συνταχθεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα "περάσει" από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο νόμος θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις:

-Για όλα τα θέματα του Δημοσίου και συγκεκριμένα την επιτάχυνση των διαδικασιών για τους επίορκους, τη διαδικασία καταργήσεων -συγχωνεύσεων οργανισμών, τον κανόνα 1:1 σε ό,τι αφορά τις απολύσεις- προσλήψεις και την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας, εκείνων που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.
-Για την παράταση ισχύος του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τη μείωση κατά 15% στο χαράτσι.
-Για την ένταξη στον φόρο οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου.
-Για τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις.
-Για τις ρυθμίσεις των "κόκκινων δανείων".
-Για τα θέματα επέκτασης της απελευθέρωσης επαγγελμάτων, στα οποία περιλαμβάνεται και το ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
-Για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
Ο σχεδιασμός που έχει γίνει προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει στις 29 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει το EuroWorking Group και όπως τονίζουν στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανάψει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.
Στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα εξεταζόταν η εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την καταβολή των δόσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Ομως, "πηγές" από τις Βρυξέλλες αλλά και από το οικονομικό επιτελείο σημειώνουν πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην Ελλάδα, εντός του Μαΐου, "διπλή" δόση ύψους 7,4 δισ. ευρώ από το Eurogroup.
Δηλαδή, στα 4,2 δισ. ευρώ να προστεθούν και 3,2 δισ. ευρώ, που αναλογούν στη συνεισφορά του Ταμείου για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου