20 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατάθεση Καρχιμάκη στους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση Προβόπουλου

0 σχόλια

karximakisΜία αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και πρώην Γραμματέας του ΕΣ, κατά του Γιώργου Προβόπουλου.  Στην ανακοίνωση με τίτλο: «Ο κεντρικός τραπεζίτης ο μοιραίος άνθρωπος για την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της αφαίμαξης των ελλήνων φορολογουμένων ,των αδύναμων και των ανθρώπων της δημιουργίας», ο Μ. Καρχιμάκης καταλογίζει ευθύνες στον κεντρικό τραπεζίτη για την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του i-typos.gr από δικαστικές πηγές, ο Μ. Καρχιμάκης έχει ήδη κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς και έχει καταθέσει ως μάρτυρας -και μάλιστα δύο φορές-  στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί από το Γ. Πεπόνη για τον κο Προβόπουλο, σε σχέση με την υπόθεση της ελεγκτικής Black Rock αλλά και την έγκριση από τον κεντρικό Τραπεζίτη , της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της Proton Bank απo το Λ. Λαυρεντιαδη, στις 30 Μαρτίου του 2010, ενώ υπήρχε αρνητική θέση των ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος στις 2 Μαρτίου του 2010 για την προέλευση των χρημάτων, με τα γνωστά αποτελέσματα σε βάρος των καταθετών και του δημοσίου συμφέροντος .
Μετά από τη διπλή κατάθεση Καρχιμάκη, ο Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τον προσδιορισμό των ευθυνών της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και προσωπικά του Γιώργου Προβόπουλου στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση Καρχιμάκη:
Ο κ.Κεντρικός Τραπεζίτης , ο μοιραίος άνθρωπος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χρειάζεται να περάσει από το πλυντήριο πολλών αγιογραφιών, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει .

Στις κατά παραγγελία στημένες αγιογραφίες που του γίνονται ,κάποιοι ξεχνούν να αναφέρουν βασικά γεγονότα που ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

1) Την περίοδο ευθύνης του, από το 2008 που διορίστηκε μέχρι σήμερα ,οι ελληνικές τράπεζες πήραν τον κατήφορο της κατάρρευσης και στήθηκαν πολλά, περίεργα και ύποπτα τραπεζικά παιγνίδια.

2)Την περίοδο ευθύνης του, οι  φορολογούμενοι έλληνες ,οι αδύναμοι και οι άνθρωποι της δημιουργίας ,πλήρωσαν και πληρώνουν  πάνω από 70 δις  ευρώ για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες που προκάλεσαν τα κόκκινα δάνεια που χορηγήθηκαν ΚΥΡΊΩΣ στον συρφετό των αεριτζίδων, οι οποίοι κατέστρεψαν τις επιχειρήσεις τους αλλά οι ίδιοι παραμένουν πλούσιοι .

3)Την περίοδο ευθύνης του ήταν εκείνος που δεν επέτρεψε στην ελεγκτική εταιρεία Black Rock ,να ελέγξει και να ερευνήσει το επίπεδο υγείας των χαρτοφυλακίων ,των θυγατρικών των ανωνύμων των τραπεζών και των offshore , για να συγκαλυφθεί και να μην αποκαλυφθεί το Πλιάτσικο που έγινε στις καταθέσεις των ελλήνων αποταμιευτών.

4) Την περίοδο ευθύνης του ,τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν πάνω από 8 δις ευρώ, από τα αποθεματικά τους στην τράπεζα Ελλάδος που μετετράπησαν αυθαιρέτως σε ομόλογα ,για να κουρευτούν στη συνέχεια σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλισμένων .

Και άλλα πολλά που θα βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας και της δικαιοσύνης και που θα αποδεικνύουν καθημερινά ποιος ήταν ένας εκ των βασικών πυλώνων επιδείνωσης της κρίσης που τελικά πλήρωσαν ,αυτοί που είχαν το ελάχιστο ποσοστό ευθύνης για όσα έγιναν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου